Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Červená Supra znamená manuál! Toyota láká na dlouho očekávanou Supru

Diskuze (17)

Toyota Supra s manuální převodovkou opravdu dorazí. Zástupci Toyoty to potvrdili v tiskové zprávě. Již na první pohled se bude lišit zajímavou drobností.

Toyota nás v dnešní době nepřestává (pozitivně) překvapovat. Zvěsti se potvrdily a Toyota GAZOO Racing opravdu vyslyšela jedno z velkých přání svých zákazníků. Znovuzrozená Toyota Supra dostane v ostré verzi manuální převodovku!

Rodina ostrých GR/GRMN modelů Toyota se nám hezky rozrůstá. K modelu GR86, GR Yaris, GRMN Yaris a GR Corolla se v brzké době přidá GR/GRMN Supra. Ta by se měla oficiálně představit již 28. dubna a kromě výživného šestiválce nabídne také manuální převodovku, což by Supru mělo odlišit od konkurenční bavorské Z4. BMW Z4 sice manuál také nabízí, ale pouze u slabšího čtyřválce. 

Video se připravuje ...

V tiskové zprávě je kromě fotky zobrazující tři pedály také pohled na zadní část vozu, kde si můžeme všimnout nápisu Supra v červené barvě. Ano, pokud budete mít u ostré Supry tři pedály, lidé to budou vědět, aniž by nakoukli do interiéru. Bližší informace se v krátké tiskové zprávě neuvedly. Zakončena však byla jasně a výstižně - #savethemanual. 

Skvělou zprávou pro nás je, že tuto tiskovou zprávu vydala evropská divize Toyoty. Je tedy více než pravděpodobné, že se GR, potažmo GRMN Supra, objeví také na starém kontinentu, na rozdíl od GR Corolly, což spoustu z nás určitě zamrzelo. 

Jak jsme již zmínili, bližší informace o technické specifikaci ostré Supry pravděpodobně dostaneme až při oficiální premiéře 28. dubna. Pokud se potvrdí spekulace, Supra by mohla převzít přeplňovaný řadový šestiválec BMW S58 s pohonem na zadní kola nebo všech kol, který se nachází v nejnovějších modelech M3 a M4, kde tento motor produkuje výkon 397 kW.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - Emel
19. 4. 2022 15:08
Re: A já si klidně vsadím
Takhle jsem o tom uvažoval taky :yes:
19. 4. 2022 15:01
Re: A já si klidně vsadím
mně je to v podstatě buřt, jestli to bude limitovaná edice o 200 kusech tak cena bude stejně úplně mimo mísu... a bude rozebraná za pět minut...
Avatar - iudex
19. 4. 2022 14:36
Re: A já si klidně vsadím
Trošku Ťa poopravím, v M3/M4 to nie je na rovnakej úrovni, manuál má len slabšia 480k verzia, automat je len v silnejšej 510k verzii (ktorá je aj patrične drahšia).
Avatar - iudex
19. 4. 2022 14:35
Re: A já si klidně vsadím
Budem veľmi rád, ak som sa v tomto mýlil. #savethemanual
Avatar - Dinar
19. 4. 2022 14:00
Re: A já si klidně vsadím
Mě ty zvěsti o S58 v supře s manuálem taky přišly k neuvěření. Čekal bych, že ke stávající B58 prostě jen dají manuál. Tohle spojení není problém, na us trhu se prodávala 340i s manuálem od r. 16 do 19, je to pořád ta "stará dobrá" ZF6. To by dávalo smysl, jak cenově, tak z hlediska pozic na trhu, zejména v očích bmw.

Pokud tam ale dají S58, pak to taky znamená nový manuál ZF GS6, stejný jako v M3, ta stará ZF6 k S58 nejde. A to by bylo fakt velkorysé, protože s touhle technikou je to auto na úrovni bmw M špičky, pak musí bmw počítat s tím, že jí supra z M koláče přece jen prodejně ukousne.