Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sourozenci BMW Z4 a Toyota Supra jako Shooting Brake? Vypadali by skvěle!

Diskuze (0)

O obnovení legendárního modelu Supra ve spolupráci s BMW se toho nadiskutovalo hodně. Jak by však dvojčata vypadala v elegantním provedení Shooting Brake?

Toyota tak dlouho toužila po návratu Supry, až se jí to po sedmnácti letech konečně povedlo, v roce 2019 se má představit pátá generace modelu Supra. Vrcholem modelu bude třílitrový šestiválec přeplňovaný turbodmychadlem, slibující 250 kW a 500 Nm. Fanoušci sportovních modelů značky Toyota hýří nadšením. Až do chvíle, než se dozví, že Supra vznikne ve spolupráci s BMW a stane se v podstatě dvojčetem modelu Z4.

Svět se rozdělil na dva tábory. Jeden, který nemůže supře přijít na jméno. Ten druhý si zase uvědomuje, že svět už není takový jako před dvaceti, třiceti lety a bez tohoto kompromisu by nová generace Supry nikdy nevznikla. Ostatně už model GT86 vznikl ve spolupráci se Subaru, a to z jasného důvodu - ušetření nákladů.

I přesto, že si jsou Toyota Supra a BMW Z4 velmi blízko, na první pohled byste možná neřekli, že sdílí stejnou techniku. Oba vozy si zachovávají filozofii své značky. Designér Sugarshow, který má na instagramu více než 19 tisíc sledujících, si již několikrát pohrál s fantazií nejednoho automobilového fanouška a dal vzniknout mnoha zajímavým konceptům - čistě v grafické verzi.

Jedním z posledních výtvorů šikovného designéra je Toyota Supra v karoserii Shooting Brake. A jako bonus jsme k Supře obdrželi také BMW Z4 Shooting Brake. S hodně velkou fantazií vypadá upravená Supra z profilu jako Ferrari GTC4Lusso. Je tak dost možné, že si z tohoto Ferrari vzal Sugarshow inspiraci. Záď BMW Z4 SB zase světlomety nápadně připomíná většího kolegu z Mnichova, BMW 8.

Ve virtuálním světě je možné cokoliv. I když se takové karoserie u Supry ani Z4 jistě neobjeví, je hezké občas podlehnout automobilové fantazii, kterou má v určité míře každý z nás. Jak se tyto Shooting Brake kousky líbí vám?

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme