Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda se podílí na výrobě respirátorů, využívá 3D tisk

Diskuze (2)

Automobilka Škoda Auto zahájila ve spolupráci s Institutem pro informatiku, robotiku a kybernetiku (CIIRC) ČVUT výrobu respirátorů.

Vyrábí je pomocí 3D tisku, do hotových masek se následně pouze našroubuje filtr. Denně ve firmě vznikne asi 60 kusů, uvedla Škoda Auto na twitteru.

České vysoké učení technické (ČVUT) zahájilo spolupráci s ministerstvem zdravotnictví ohledně dodávky nových respirátorů nejvyšší třídy do fakultních nemocnic. ČVUT uvedlo, že od příštího týdne může začít vyrábět až 10.000 kusů respirátorů nejvyšší třídy denně. Půjdou do fakultních nemocnic.

Pro přípravu respirátorů se využívá technologii 3D tisku MJF, která není příliš běžná. V Česku je jen několik vhodných tiskáren, po celém světě jich existuje zhruba tisíc. ČVUT tak minulé pondělí vyzvalo firmy a výzkumná centra, které je vlastní, ke spolupráci. Zaznamenalo velký ohlas a navázalo spolupráci s těmi nejdostupnějšími.

Ve Škoda Auto je nyní zastavena výroba automobilů. Výrobní linky se zde zastavily ve středu 18. března večer. Na pracoviště by se zaměstnanci mohli vrátit v pondělí 6. dubna ráno. Zaměstnanci Škoda Auto budou od 18. března do 29. března dostávat 70 procent platu, poté 75 procent.

Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Ham.
29. 3. 2020 23:19
Re: Škoda spustila kampaň...
V současné situaci pomáhají přesně tím, co je potřeba. Čím pomáháš ty?
Levnějších alternativ jsou mraky, takže si kup něco levného a nestresuj se cenami škodovky.
25. 3. 2020 07:11
Škoda spustila kampaň...
ŠKODAriskovať.
A to je len ďalšie bohapusté PR!
Mňa skôr zaujíma, kedy konečne zlacnejú tú svoju predraženú konfekciu?!