Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF City Turn Assist pro vyšší bezpečnost silničního provozu ve městech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost DAF Trucks N.V. představuje asistenční systém DAF City Turn Assist, který upozorní řidiče na chodce, cyklisty a další účastníky provozu, pohybující se po stranách vozidla v místech kam nevidí.

Společnost DAF Trucks N.V. uvádí pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve městech asistenční systém DAF City Turn Assist. Tato novinka, monitorující prostor slepých úhlů, je již k dispozici jako doplněk výbavy pro tahače značky DAF.

DAF City Turn Assist upozorňuje řidiče vizuálními a zvukovými signály na rizikové situace, když jsou ostatní účastníci silničního provozu od chodců přes cyklisty a motocykly až po auta v oblasti slepých úhlů na straně spolujezdce.

Monitorovací systém varuje nejen při nižších rychlostech během jízdy ve městě, ale také detekuje ostatní účastníky silničního provozu při změně jízdního pruhu nebo sloučení jízdních pruhů při vyšších rychlostech.

DAF City Turn Assist využívá radarovou technologii k zajištění optimální detekce objektů, a to i za zhoršených podmínek viditelnosti. Na straně spolujezdce je na zadním blatníku nebo v jeho blízkosti namontována jedna radarová jednotka krátkého dosahu. Robustní konstrukce komponentů tohoto systému je vyvinuta pro práci v nejnáročnějších podmínkách.

Upozornění se zobrazuje prostřednictvím malého displeje umístěného v kabině vozidla strategicky na A sloupku na straně spolujezdce v blízkosti bočního zrcátka, když je aktivován ukazatel změny směru jízdy.

DAF City Turn Assist je nabízen jako volitelný doplněk pro tahače CF a XF Euro 6 s konfigurací podvozků 4x2 FT a 6x2 FTP s řízením vlevo s motory MX-11 a MX-13 a také pro CF Electric. Sada, obsahující radarovou jednotku, displej a kabelové svazky, je vhodná i pro dodatečnou montáž.

Zdroj: DAF Trucks N.V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme