Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF výrazně investuje do výroby v Belgii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost DAF Trucks investuje 200 milionů eur do rozšíření svého podniku v belgickém Westerlo, v němž vyrábí kabiny pro nákladní vozidla.

 

Společnost DAF Trucks zahájila provoz ve výrobních prostorech v Belgii v roce 1966. Nejprve zde byly vyráběny pouze kabiny pro nákladní vozidla, ale od roku 1971 zdejší výrobní linky opouští i nápravy.

V současnosti tento podnik poskytuje práci 2800 zaměstnancům a produkuje kabiny i nápravy. Ty jsou určeny pro těžká a středně těžká nákladní vozidla, která sjíždějí z výrobních linek v nizozemském Eindhovenu a britském Leylandu.

Společnost DAF Trucks s ohledem na rostoucí poptávku, stojící v roce 2018 za navýšením výroby jejích lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel o 10,1 % oproti roku 2017, připravuje rozšíření výroby kabin v belgickém Westerlo.

Díky investici ve výši 200 milionů eur se má kapacita produkce kabin v Belgii zvýšit přibližně o 45 % na 300 kabin vyrobených denně ve dvousměnném provozu. Zároveň s rozšíření výroby má vzniknou i nové zkušební a kontrolní oddělení.

Prostory pro sestavování kabin modelových řad CF a XF o rozloze 17.800 metrů čtverečních se má rozšířit o 13.200 metrů čtverečních a součástí tohoto rozšíření se má stát mimo jiné i zhruba 130 pokročilých montážních robotů. Další rozšiřování má pak přinést dalších 20.000 metrů čtverečních, na nichž má být umístěna i nová hlavní montážní linka.

Zdroj: DAF Trucks N.V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme