Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu FT jako vize sedmimístného SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Daihatsu představuje koncept kompaktního SUV, na nějž může navázat sériový model, který bude primárně určen pro jihovýchodní Asii.

Na Gaikindo Indonesia International Auto Show 2015 pořádané od 20. do 30. srpna v Jakartě vystavuje Astra Daihatsu Motor, indonéská dceřiná společnost japonské automobilky Daihatsu Motor Co., Ltd., aktuální modely své značky i několik novinek včetně konceptů FX a FT.

Druhý jmenovaný koncept představuje možnou podobu vrcholného SUV v nabídce japonské značky v jihovýchodní Asii. Karoserie konceptu Daihatsu FT působí díky detailům jako je například umístění a velikost vnějších zpětných zrcátek dojmem vozu připraveného pro sériovou produkci.

Daihatsu FT má představovat kompaktní SUV, jehož karoserie dlouhá 4350 mm, široká 1750 mm a vysoká 1690 mm má poskytovat prostor pro sedm cestujících sedících ve třech řadách sedadel. Rozvor náprav je dlouhý 2685 mm.

Interiér konceptu FT podobně jako u menšího FX sází na moderní displeje. Pozornost přitahují modře svítící lišty na palubní desce i výplních dveří nebo čtyřramenný volant a volič automatické převodovky.

K pohonu Daihatsu FT, stojícího na 18-palcových litých kolech s pneumatikami o rozměrech 225/55 R18, slouží zážehový čtyřválec o objemu 1,5 litru, který si koncept údajně vypůjčil z aktuálního modelu Terios.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)