Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu v Ženevě: Konec se blíží

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonská automobilka nedávno ohlásila, že ukončí své aktivity na evropských trzích, a tak není divu, že do Ženevy nedorazil žádný nový model nebo koncept.

Daihatsu na ženevském autosalonu zastupovala společnost ASCAR AG, která je importérem vozu této značky do Švýcarska. Propagační materiály této firmy se zaměřily na aktuální modely Cuore, Sirion, Materia a Terios.

První jmenovaný model představuje malý pětidveřový hatchback Cuore, který je na švýcarském trhu nabízen s jediným motorem, kterým je řadový tříválec 1,0 l o výkonu 51 kW.

Druhým zástupce Daihatsu je Sirion, který je k dispozici s litrovým tříválcem (51 kW) nebo čtyřválci o objemu 1,3 l (67 kW) a 1,5 l (76,5 kW). Verze s motorem 1,3 l je na přání k dispozici i s pohonem všech kol. Sirion známe i z českého trhu, i když u nás je nabízen jako Subaru Justy a pouze s tříválcovým motorem.

Poslední hatchbackem v evropské nabídce Daihatsu je Materia. Tento model charakterizuje pravoúhlá karoserie a zákazníci se mohou rozhodovat mezi zážehovými čtyřválcovými motory 1,3 l (67 kW) a 1,5 l (76,5 kW). Výkonnější motorizace je nabízena i s pohonem všech kol.

Vrcholem nabídky je v současnosti malé SUV Terios. Pod jeho kapotou vždy pracuje zážehová čtyřválcová patnáctistovka o výkonu 75 kW. Standardem je pohon všech kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)