Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dainese a Mr Martini představují café racer a stylovou bundu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Dvojice italských společností stojí za vznikem nádherného café raceru, který bohužel není na prodej a bundy pro motorkáře, která jej doplňuje, ale na rozdíl od něj míří do prodeje.

Značku Dainese důvěrně zná řada motorkářů a milovníků zimních sportů i u nás jako výrobce oblečení a přileb, zatímco společnost Mr Martini z Verony, která se specializuje na zakázkové stavby motorek, na své slávě za hranicemi Itálie zatím stále pracuje.

Na domácí půdě ovšem tyto dvě firmy představují špičku ve svých oborech a pro letošní Motorbike Expo 2017 pořádané od 20. do 22. ledna ve Veroně proto spojily své síly. Výsledkem se stal café racer Diavoletto, jehož základem je poměrně exkluzivní záležitost v podobě malosériového italského stroje Zaeta 530 DT inspirovaného ve své původní podobě speciály pro závody na hliněných oválech.

Dílo společnosti Mr Martini si z výchozího modelu vypůjčilo rám včetně čtyřtaktního jednoválce značky TM o objemu 530 cm3 a výkonu přes 44 kW (60 k) spolu s přední stavitelnou vidlicí a původní je i zadní vidlice spolu s drátěnými koly a brzdovým systémem.

Mr Martini si u tohoto stroje pohrál jen s jeho designem, ale provedl elegantní proměnu strohé flat trackem inspirovaného motocyklu v café racer, který i přes moderní řešení podvozku svou kapotáží spolu s linií palivové nádrže a sedla připomíná závodní silniční motorky let sedmdesátých.

Právě barevné řešení sedla a použitá kůže spolu s karbonovou podsedlovkou odkazuje na novinku společnosti Dainese, jejíž premiéru a vstup na trh tento café racer doplňuje. Touto novinkou je stylová kožená bunda s odnímatelnými chrániči ramenou a loktů, která má být ideálním doplňkem pro motorkáře brázdící především ulice velkoměst.

Dainese si svou novou bundu Speciale cení na 649,95 amerických dolarů (zhruba 16.500 Kč) a její prodej se má rozběhnout v dubnu letošního roku. Doplňovat ji pak bude i podobně laděná mikina a tričko.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)