Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dartz Prombron Black.Alligator: Nejluxusnější off-road zamíří i do Česka

David Bureš
Diskuze (14)
Nový luxusní offroad bude dostupný s dvěma délkami rozvoru. Automobil bude možné zakoupit i v pancéřovaném provedení.

Dartz Motor Company je lotyšská společnost, proslavená výrobou opulentních luxusních offroadů. Nyní se firma sídlící v Rize pochlubila nejnovějšími díly, offroadem Prombron v dvou nových edicích, Black.Shark a Black.Alligator.

Obě varianty pojmenované po sovětských/ruských vrtulnících se liší svým rozvorem. Zatímco Black.Alligator je základní model dlouhý 5.300 mm, Black.Shark je prodloužená verze s kevlarovou karoserií, která na délku měří 5.900 mm. „Aligátor“ má být určen pro majitele, kteří si rádi řídí sami, to „žralok“ je pro ty, co se chtějí vozit.

Základem automobilu je pohonné ústrojí od Mercedes-AMG, jmenovitě se jedná o architekturu SUV Mercedes-AMG GLS 63. Zákazníci si mohou vybírat mezi dvěma dvakrát přeplňovanými jednotkami, 5,5litrovým osmiválcem a šestilitrovým dvanáctiválcem, které mohou být naladěny až na 1.500 koní (1.103 kW)! Výrobce to komentuje tím, že díky tomu má vůz dostatečnou sílu i na tažení jachet.

Poháněná jsou všechna kola, a to prostřednictvím sedmistupňového automatu od Mercedesu. Výchozí zavěšení od AMG je pak speciálně upraveno tak, aby zvládlo vysokou hmotnost auta.

Vedle opulentního designu auto nabídne speciální interiér na míru. Ten je ručně sestaven a může být čalouněný krokodýlí nebo rejnočí kůží, zatímco na obložení může být využito zlato či diamanty, zkrátka dle hesla náš zákazník, náš pán.

Opravdovým unikátem pak bude klíček. Ten bude dodáván ve speciálním obalu, jež se inspiroval černou skříňkou z kosmických lodí Sojuz. Zapisovaná data v nich byla uchovávána ve speciální tlakové kouli. Navíc pokud by se vám obal líbil, Dartz vám ho dodá jako dekoraci, klidně plnou kaviáru.

Součástí nabídky je také individualizovaný mobilní telefon značky Vertu. Pomocí něj může majitel sledovat okolí auta nebo vůz na dálku zamknout. Prombron navíc může disponovat i detektorem na výbušniny nebo plyn, zkrátka ideální výbavou pro ruského mafiána. A kolik auto stojí? Výrobce nejasně mluví o sedmiciferné částce (patrně v dolarech).

Produkce edice Black.Alligator bude omezena na 50 aut, přičemž polovina z nich zamíří k čínským zákazníkům. Pořádný offroad se na čínském venkově zkrátka bude hodit. Jenže pozor, jeden z vyrobených kousků zamíří do České republiky! Jednat se bude o „civilní“ nepancéřovanou variantu, zatímco do Indie a Itálie míří dva neprůstřelné exempláře.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - speedfred
13. 10. 2016 14:38
Re: rejnoci kuze
keby , býľ , bystý ....
ešte otázočka,koľko veľkých konfliktov rozpútalo Rusko a kolko západný demokratický svet?
Nech sa zdokonalím v dejinách.
13. 10. 2016 13:12
Re: rejnoci kuze
kdyby komunisti ze severniho vietnamu nad 17. rovnoběžkou neterorizovali jizni vietnam a nevedli by proti nemu valku s podporou ruských a cinskych kumunistu, nikdy by usa-vietnamska valka nebyla.
amikum se bohužel nepodarilo v jiznim vietnamu udrzet demokracii proti komunistickymu zlu podobne, jako se jim to podarilo v jizni koreji, kterou taky napadli komunisti ze severu.

skoda, demokraticky jizni vietnam moh byt na urovni jizni koree a zrejme byt silnym hracem v automobilovym a elektrotechnickym prumyslu podobne jako demokraticka jizni korea.

ty to mas bohužel nedostatecne
13. 10. 2016 13:06
Re: rejnoci kuze
docela pokrok

uz aspoň přiznáváš rozdeleni polska a evropy mezi rudy komunisty a hnedy fasisty, coz bezprostredne vedlo k ww2. samozrejme nasledovaly dodávky zivotne důležitých potravin, ropy a nerostných surovin z CCCP fasistickymu nemecku i v době, kdy fasisti okupovali skoro celou zapadni evropu a vedli leteckou bitvu proti anglii.

za jedna to není, vidim to na trojku s odrenejma ušima, ještě mas co zlepsovat
Avatar - speedfred
13. 10. 2016 12:34
Re: rejnoci kuze
tvoja obdoba Vietnamca potom musí byť alergická na všetko emerické.
Avatar - Barrichello
13. 10. 2016 11:51
Re: rejnoci kuze
Druhou sv rozpoutal Hitler a začal by jí i bez paktu se Stalinem, na to bylo Německo dost silné, zbytek Evropy slabý a Anglie a Francie moc nerozhodná.