Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dartz Prombron Iron Diamond: SUV od žen ženám

David Bureš
Diskuze (17)
Podle firmy Dartz si ženy přejí hranaté SUV s drsným vzhledem.

Ruská společnost Dartz představuje terénní automobil Prombron ve verzi Iron Diamond. Hranaté SUV je prezentováno jako auto navržené ženami a určené pro ženy. Milovnice drsných vozů tak už nemusí litovat konce výroby vozů značky Hummer.

Automobil je oproti ostatním verzím tohoto modelu kratší, což společnost komentuje prohlášením, že všechny ženy jsou profesionálkami v parkování. I proto je Prombron Iron Diamond vybaveno parkovacím systémem, jehož součástí je osm kamer od firmy Telefunken.

Panceřované SUV je třídveřové, zadní dveře chybějí z důvodu bezpečnosti. Dartz tvrdí, že si ženy rády odkládají své kabelky na zadní sedadla. Chybějící dveře tak zabraňují zlodějům otevřít je a odloženou kabelku ukrást.

Specialitkou vozu je také interiér, jehož čalounění je možné do týdne vyměnit. V nabídce je deset obleků – například krokodýlí, hadí, velrybí, chameleoní či sloní kůže, popřípadě obložení z karbonových vláken.

První vyrobený automobil na přiložených snímcích už svojí majitelku má. Tou je dcera nejmenovaného kazašského ropného magnáta.

Ruská společnost Dartz se proslavila před dvěma roky, kdy model Prombron nabízela i s interiérem čalouněným kůží z velrybího penisu. Protesty ekologických aktivistů z Greenpeace v čele s Pamelou Anderson však firmu donutily toto příplatkové čalounění stáhnout z nabídky.

David Bureš
Diskuze (17)
Avatar - gld
28. 4. 2011 12:13
Re: no
ďakujem, od prudkého inteligenta má taký kompliment vždy váhu
Avatar - T613
28. 4. 2011 07:00
Re: no
toto byla prudce inteligentní úvaha
Avatar - gld
27. 4. 2011 23:44
Re: no
Pozri, ak cítiš potrebu chrániť sa pred veľkorážovým guľometom alebo AP strelám tak máš dve rozumné možnosti:

1. Kúpiť si skutočný obrnený transportér
2. Zamyslieť sa nad svojim životom a spýtať sa, kde sa stala chyba ;-)
Avatar - T613
27. 4. 2011 22:31
Re: no
no nevydržel.. RR vydrží dle tvých stránek do kategorie B6 (ráže 7.62x51mm NATO, běžná kulka na deset metrů). Kombat vydrží B7 (7,62x51mm protipancéř na deset metrů) a jsou testovány i proti kulometu ráže 12,7mm.
Hlavně tyhle auta se dělají na zakázku v počtu dvaceti kusů ročně. A prodávají se do celého světa. Zkrátka pokud není zákazník idiot, akové auto potřebuje a má přes 200tis USD na kontě, tak je tohle auto v jeho hledáčku. Jen buran si myslí, že dotyčný je idiot a buran
Avatar - gld
27. 4. 2011 21:30
Re: no
Čo by nevydržal..je na tebe, akú balistickú triedu odolnosti si zvolíš. Range Rovery armoured sa používajú aj vo vojnových zónach pre VIP takže asi sú dosť dobré. Aj prejdú toho dosť..ale ak by bol v teréne krátky, sú tu aj klasiky ako mercedes G.