Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Avenger R/T: Road & Track premiéra v New Yorku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Dodge pro modelový rok 2012 vrací do nabídky verzí sedanu Avenger i sportovnější verzi R/T.

V letošním roce nabízí Dodge verze R/T u modelových řad Charger, Challenger, Durango a nově také u Journey a Grand Caravanu. V případě sedanu Avenger bylo toto sportovnější provedení k dispozici do modelového roku 2010 a do nabídky se vrátí po jednoroční pauze s modelovým rokem 2012.

Dodge Avenger se jako nástupce modelu Stratus představil na autosalonu v Detroitu v roce 2007 a pro modelový rok 2011 prodělal modernizaci, která mu dodala dynamičtější vzhled a vylepšila jízdní vlastnosti, zároveň však nabídku opustila sportovní verze R/T.

Na autosalonu v New Yorku se tento měsíc představí Dodge Avenger R/T pro modelový rok 2012. Od ostatních provedení sedanu se tato sportovnější varianta odliší mírně upraveným designem exteriéru s maskou chladiče v barvě karoserie, logy R/T a 18palcovými litými koly.

V interiéru je nový přístrojový štít, kterému dominuje ve středu umístěný otáčkoměr. U ostatních verzí je umístěn vpravo. Další úpravy představuje specifické čalounění sportovních sedadel s vyhřívání, hliníkové pedály a volant obšitý perforovanou kůží. Standardem pro R/T je mimo jiné Boston Acoustic sound systém spolupracující s infotainmentovým systémem s výkonem 276 Wattů a 30 GB hard diskem.

Pro zájemce o sportovní svezení v americkém sedanu jsou ovšem nejdůležitější informace o pohonné jednotce a úpravách podvozku. Pod kapotou Avengeru R/T je uložen vidlicový šestiválec Pentastar, který z objemu 3,6 litru nabízí výkon 208 kW (283 k) a točivý moment 353 Nm. Tento motor je stejně jako šestistupňová automatická převodovka nabízen již v letošním Avengeru Heat.

Hlavní změny se tak odehrávají na podvozku Avengeru. Verze R/T je vybavena novými sportovními tlumiči a pružinami, které jsou narozdíl od ostatních verzí tužší o 17 % vpředu a 12 % vzadu. Nový je i zadní stabilizátor, jehož průměr se zvětšil o 2 mm na 21 mm. Výsledkem mají být lepší jízdní vlastnosti a ovladatelnost.

Prodej Dodge Avenger R/T v provedení pro modelový rok 2012 se má na severoamerickém trhu rozběhnout ve třetí čtvrtletí letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
19. 4. 2011 11:58
Chrysler 200S sedan a convertible
byly taky představeny před NewYork Autoshow.
Více zde: [odkaz]