Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 35/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Už dlouho se ví, že Renault Talisman přijde také variantě kombi, a nyní je konečně tady. Pro účely oficiálního představení dostala název Estate, v Česku se ale podle našich informací budeme s největší pravděpodobností setkávat s tradičním označením Grandtour. Po boku dříve odhaleného sedanu si kombi budeme moci poprvé prohlédnout na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Čtvrté generaci SUV Kia Sportage jsme se věnovali již mnohokrát, ať už šlo o špionážní fotografie či oficiální nákresy. Až nyní se však vzhled vozu ukázal na oficiálních fotografiích. O design automobilu se staralo zejména frankfurtské designové centrum značky, ostatně přímo v tomto městě bude mít Sportage i svou světovou premiéru v rámci mezinárodního autosalonu, který proběhne již za několik týdnů.

Superb GreenLine se nabízí jak s karoserií liftback, tak i kombi. Obě verze pohání přeplňovaný vznětový čtyřválec 1.6 TDI o výkonu 88 kilowattů, který je spojený s šestistupňovou manuální převodovkou. Nechybí systém Start/stop či rekuperace energie při brzdění. Tím je však dnes vybaven každý Superb. GreenLine dostal navíc prodloužené převody a také systém SCR pracující s technologií AdBlue.

Jak můžeme vidět na běžném i zpomaleném záběru, ani masivní Volvo V70 nemá v tu chvíli sebemenší šanci ochránit kohokoliv z posádky, zejména když je náraz umocněn betonovými zábranami před vozem, které simulují kupříkladu stojící kamion v koloně. Pak se z Volva stane pouhá zmuchlaná kulička, jako když v dlani zmačkáte papír.

Svět supersedanů není pouze o BMW M5, Mercedesu-AMG E 63 a Audi RS6 Avant. Svůj kousek koláče by si chtěl ukrást také japonský Lexus, který vzal model GS, pod kapotu vrazil atmosférický pětilitrový osmiválec, přidal funkční aerodynamické prvky, a na záď nalepil znáček F. Výsledek? Hodně zajímavý…

Marketingové oddělení českého zastoupení automobilky Seat uzavřelo sérii videí, ve kterých proti sobě bojovali dva ostřílení závodníci – Petr Fulín (ETCC) a Michal Prokop (fourcross). Dosavadní souboje probíhaly v okolí Ještědu a v ulicích Prahy, teprve na Plzeňsku se ale mělo rozhodnout, kdo je lepší.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)