Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb GreenLine: Na jednu nádrž ujede přes 1780 km

Tomáš Dusil
Diskuze (123)
Láká vás nová Škoda Superb a zároveň chcete jezdit co možná nejúsporněji? Pak přesně pro vás je určena verze tradičně pojmenovaná GreenLine.

Superb GreenLine se nabízí jak s karoserií liftback, tak i kombi. Obě verze pohání přeplňovaný vznětový čtyřválec 1.6 TDI o výkonu 88 kilowattů, který je spojený s šestistupňovou manuální převodovkou. Nechybí systém Start/stop či rekuperace energie při brzdění. Tím je však dnes vybaven každý Superb. GreenLine dostal navíc prodloužené převody a také systém SCR pracující s technologií AdBlue.

Aby se podpořila snaha maximálně stlačit spotřebu, je vůz dále upraven. Důležitá aerodynamika prodělala zlepšení díky o 15 milimetrů snížené světlé výšce, spoileru na pátých dveřích, v případě kombi na výklopné zadní stěně u střechy. K posouzení aerodynamické účinnosti se používá hodnota koeficientu čelního odporu vzduchu. Ta zde činí v případě sedanu 0,263, u kombi je to 0,275.

Škoda u nového Superbu GreenLine uvádí kombinovanou spotřebu paliva 3,7 litru na 100 km, čemuž odpovídá množství emisí 95 gramů CO2 na kilometr jízdy. Jelikož nádrž vozu pojme 66 litrů, je vypočítaný dojezd 1780 km. U běžných Superbů s tímto motorem výrobce uvádí kombinovanou spotřebu paliva 4,1 litru na 100 km, respektive 4,2 l u kombi.

Tomáš Dusil
Diskuze (123)
31. 8. 2015 17:34
Nebyly už Greenliny zhrušeny?
Není to tak dávno co tiskem proběhla zpráva, že Škodovka ruší verze Grennline pro nezájem zákazníků a pro to, že nové motory EU6 jsou tak jako tak úspornější než ty starší. Takže tato zpráva o novém Superbu Greenline mě velice překvapila...
Avatar - AUDIRS6
26. 8. 2015 14:20
Re: vyjádření Škody auto
Tomuto hovorim spätna väzba redaktor / citatel !
Vsetka cest, nech ste vzorom aj pre ostatnych ! :yes:
Avatar - Tomas Dusil, auto.cz
26. 8. 2015 14:17
vyjádření Škody auto
Zdravím. Jak jsem slíbil, až budu mít vyjádření Škody k novému Superbu GreenLine, podělím se o ně s vámi. Bohužel není o co se dělit. nejnovější informace je ta, že jak termín zahájení prodeje, tak i ceny vozu zatím nejsou k dispozici. To stejné se týká podrobnějších technických údajů. Tak snad ve Frankfurtu...
Avatar - _Karel_
26. 8. 2015 13:01
Re: znizenie svetlej vysky
Ano, to jsou důvody pro koupi dražšího auta. Mě na rozdíl od tebe stačí motorově daleko míň a přesto bych tuhle kombinaci nechtěl. Pokud máš na ten luxus koupit pohodlnější, majestátnější auto s multilinkem a dcc, pak bys měl mít i na alespoň obstojnou motorizaci, což vidím v 1,4TSI a 2,0TDI.
26. 8. 2015 11:58
Re: Článek podle letáku
Na suché, rovné silnici s oblouky velkého poloměru, tedy v podstatě na okruhu máš pravdu (prostě 4x4 se slabým motorem sebou jenom vláčí hmotnost navíc a ta se v rychlosti projeví). Jenže Octavii si asi nikdo nekupuje na jízdu po okruhu, ale po rozbitých českých tankodromech za každého počasí.