Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dopravní značky: Musím se řídit i těmi nečitelnými? A co dodatkové tabulky napsané fixou?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)

Dopravní značení na českých cestách je zpravidla v dobrém stavu. Najdou se však i značky, na kterých se už stihl podepsat zub času. Jak je to s jejich (ne)respektováním?

Na problematiku poškozeného, nečitelného či zarostlého dopravního značení si v nejnovějším díle pořadu Silničář posvítil náš kolega Petr Slováček z partnerského časopisu Svět motorů. Byť zákon hovoří o respektování dopravního značení jasně, ne vždy je rozhodování v reálném životě tak snadné jako na papíře.

Lze například pokutovat řidiče, který ignoroval zákaz vjezdu, na nějž však upozorňuje zarostlá a takřka neviditelná značka? A jak je to s dodatkovými tabulkami dopsanými fixou, například v chatových oblastech? Nejen na tyto otázky dostanete odpovědi v nejnovější epizodě pořadu Silničář. A pokud jste nestihli tu předchozí, přikládáme ji níže. Věnuje se „hulvátskému“ parkování:

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)

Doporučujeme

24. 8. 2022 08:18
Re: Jeje
To ti príde zle - keď je značka poškodená tak, že ju jednoznačne nevieš prečítať, ako ju chceš rešpektovať?
24. 8. 2022 08:16
Re: Dopravní značky měření rychlosti
Robia to presne kvôli takým exotom ako si ty - ktorí dodržujú maximálku len vo vyznačených meraných úsekoch a mimo nich jazdia ako kreteni.
24. 8. 2022 08:13
Re: kup
Čiže naďalej ste jazdili stovkou... :D
Avatar - pradeda777
23. 8. 2022 16:26
Dopravní značky měření rychlosti
Kdysi, když se úřady chovaly vůči motoristům ještě férově a opravdu jim šlo o bezpečnost silničního provozu, tak byly měřené úseky vyznačeny dopravní značkou. Dnes, protože jim už jde jen o peníze, si počínají zákeřně jako gestapo....FUJ! https://1gr.cz/…ni_rychlosti.jpg
Avatar - lordlord
23. 8. 2022 12:47
kup
v JH na obchvatu byla značka max. 70 km/h. Potom ji někdo ukradl, ale dál jsme jezdili, jako by tam byla. Nakonec se ukázalo, že ji nechalo odstranit město.