Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické BMW i4 přijíždí coby policejní speciál. K bezemisním honičkám však sloužit nebude

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nový koncept má propagovat bezpečné úpravy vozů, které neporušují zákony

Společnost AC Schnitzer, která patří mezi zavedené německé úpravce se specializací na vozy značky BMW, se pochlubila novým konceptem policejního elektromobilu BMW i4. Jde již o osmý koncept policejního vozu, který vznikl s tím samým cílem: propagovat bezpečné a legální úpravy.

Jak už jsme zmínili, základem konceptu je BMW i4 Gran Coupe, generace G26, ve výkonné verzi M50. Celý koncept pak vznikl v rámci iniciativy „Tune it! Safe!“, která se v Německu již 17 let snaží ukazovat, jak může vypadat legální tuning, jenž neporušuje legislativní nařízení.

Video se připravuje ...

Základem úprav je tzv. aerodynamický paket, který v tomto případě přidává například nový přední spoiler, nový splitter, aerodynamické linky předního nárazníku, střešní spoiler nebo karbonový spoiler na víku kufru. Nový je také dekor na zadním nárazníku a nástavcích prahů.

Úpravou ale prošel také podvozek, který byl prostřednictvím snižovací sady AC Schnitzer přiblížen k zemi o 20 až 25 mm ve srovnání se sériovým vozem. Nová jsou také 20“ litá kola AC4 Flow Forming v dvoubarevné kombinaci, obutá do pneumatik Hankook Ventus S1 Evo 3.

Po stránce policejních úprav je koncept vybaven signalizačním zařízením značky Hella, včetně majáků v masce a nárazníku. Karoserii zdobí folie s policejními barvami od Foliatec, v oknech je bezpečnostní folie Securlux. Interiér pak úpravce vybavil novými hliníkovými dekory, včetně pedálů, a Black Line dekorem pro ovládací panel i-Drive.

Jistě přitom netřeba dodávat, že jsou všechny úpravy certifikované a naprosto legální. Na silnicích se ale vůz nejspíš moc neobjeví. Tyto koncepty v rámci „Tune it! Safe!“ totiž nejčastěji cestují především po výstavách a tuningových show.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme