Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Exkluzivní video: Zatopený most u dálnice D1

Roman Beránek
Diskuze (9)
V aktuálním čísle Světa motorů (28/12) najdete reportáž o jedné ze zapomenutých staveb.

Most přes Sedlický potok u Borovska neměl dobrý osud. Dostavěn byl v roce 1950, ale dálnice D1, pro kterou byl budován, nakonec vedla jinudy.

Redaktorům Světa motorů trvalo několik týdnů, než dostali oficiální povolení od Povodí Vltavy k nafocení a nafilmování reportáže. Vodní nádrž Želivka totiž zásobuje pitnou vodou hlavní město a do okolí mostu je vstup přísně zakázán. Dokonce se za to opravdu dávají pokuty.

Podle internetových diskusí přitom jde o dost vyhledávaná místa, na samotném mostě najdete jasné stopy po motocyklových pneumatikách i nájezdu vandalů. Na jednu stranu je škoda, že tady nevzniklo muzeum o jedné zbytečné stavbě. Na druhou je to však dobře. Oblast by tím ztratila kouzlo. Je zde totiž krásná příroda, ticho a pouhým okem lze v průzračné vodě pozorovat ryby. Těžko uvěřit, že takové místo najdete, co by kamenem dohodil od rušné dálnice D1.

Ve videoreportáži si zahrál i další zajímavý most. O jeho existenci možná nevíte, i když po dé jedničce často jezdíte. Je dvoupatrový a narozdíl od výše zmiňovaného volně přístupný. O tom si ve Světě motorů přečtete v dalším dílu seriálu.

Video se připravuje ...

Roman Beránek
Diskuze (9)
10. 7. 2012 12:31
Re: byli..
Ticho! To byly měsíce a měsíce lítání po úřadech a vyřizování povolení! :-)
Avatar - Stejsn
10. 7. 2012 10:55
Re: byli..
Jo, to je přesně ono. Je to profláklý jak falešná pětka, lidí je tam furt jak na václaváku, ovšem SM má "exkluzivní video" >:D
Avatar - switch.man
10. 7. 2012 09:40
byli..
..jsme se tam podivat zrovna pred 3 tydny. dvoupatrovej je dobre dostupny, staci sjet z dalnice a jet po okresce smer Brno.. fakt zajimava podivana,
U nedokoncenych dalnicnich mostu je to slozite, prave kvuli ochranemu pasmu zdroje pitne vody.
Kdyz jsme prisli pesky (auto se nechalo u zakazu vjezdu) k hranici ochraneho pasma, bylo tam auto statni policie a cekalo na cca deset motorkaru, kteri tam meli masiny a sli se na mosty podivat. Nevim jestli dostali flastr za vjeti do zakazu vjezdu nebo za vstup do zakazu vstupu.. Tak jsme sli druhou stranou..lidi jak na vaclavaku.. Coz bylo taky duvodem toho, ze na popud spravy povodi tam krujzovaly 3 policejni vozy. Jestli tam nekdo chce jit na vlastni pest, tak urcite nechodte o vikendu a slunecnem pocasi, pac to je tam opravdu plno. A jestli tam nekdo chce delat bordel a nechovat se k okoli s respektem k tomu, ze je to nejprisnejsi hyg. pasmo, tak tam nelzete vubec .)
Avatar - autista
10. 7. 2012 09:13
Re: ?
ten dvoupatrový most je zde [odkaz]
běžně po něm jezdím při dopravních zácpách po nehodách, je na 75 km u Hořic >:D
10. 7. 2012 09:10
Re: ?
a nebo i tady: [odkaz] :-)