Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F430 dostane výjimku z amerických bezpečnostních předpisů

Ondřej Láník
Diskuze (136)
Nový americký předpis týkající se ochrany dětí v automobilech hodnotí přísně také rizika poranění malých pasažérů, kteří nesedí ve standardní cestovní pozici. Již nyní je zřejmé, že nejprodávanější Ferrari v nebude schopno tento standard plnit...

Nový americký předpis týkající se ochrany dětí v automobilech hodnotí přísně také rizika poranění malých pasažérů, kteří nesedí ve standardní cestovní pozici. To je totiž jedna z hlavních příčin poranění dětí zádržnými systémy v automobilech. Přísná norma má za mořem vstoupit v platnost v roce 2007, ale již nyní je zřejmé, že nejprodávanější Ferrari v ceně 168.000 až 227.000 USD nebude schopno tento standard plnit.

Americký Národní úřad pro bezpečnost na silnicích (NHTSA) udělil výrobci sportovního vozu výjimku do doby než bude interiér vozu přepracován. Ferrari sdělilo NHTSA, že nenašlo řešení systému airbagů, které by plně odpovídalo novým předpisům, aniž by bylo nutné zásadně přepracovat konstrukci modelu F430. Výrobce však údajně učinil jiné kroky, které zvýší bezpečnost cestujících.

Ferrari F430 představuje s 1420 vozy 85 % prodeje na americkém trhu.

Ondřej Láník
Diskuze (136)
23. 5. 2006 20:55
Re: Uterni obet
Nemám ve zvyku mlčet, když si na diskuzi přečtu něco tak nebetyčně primitivního. Také nikdy mlčet nebudu. ZZ je mi ukradenej. Jestli do toho někdo tahal "ostatní", pak já ne... Jak tě vůbec taková -promiň- blbost může napadnout? Nevšiml jsem si, že bych byl svatej, ani si na něho nehraju. Jsou ovšem postoje, které neměním. Diskuze je od toho, aby se diskutovalo. Na úrovni. S tím doufám souhlasíš.
23. 5. 2006 20:46
Re: ZAjˇIČEK MENSTRUUJE
:yes: