Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari: oslavy narozenin pokračují zápisem do Guinessovy knihy rekordů (VIDEO)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (39)
Při oslavách šedesátého výročí založení automobilky padl ve Velké Británii na závodním okruhu Silverstone rekord v počtu vozů značky Ferrari v jedné souvislé koloně.

Když se konaly oslavy výročí v Praze, tak dorazilo okolo padesáti vozů, na které byl určitě zajímavý a příjemný pohled. Jízdy na okruhu Silverstone, konané v sobotu 9.června, se zúčastnilo 385 vozů značky Ferrari, což je počet, který může u některých fanoušků značky vyvolávat infarktové stavy.

Aby se mohlo toto číslo zapsat do Guinessovy knihy rekordů jako nejdelší kolona vozů Ferrari, musely automobily ujet minimálně dvě míle (3,2 km) a nesměly mezi sebou mít mezeru větší než dvě délky vozu. Zástupci automobilky odhadují, že na okruhu kroužily automobily, jejichž hodnota mohla dosahovat 60 milionů liber, což je více než dvě a půl miliardy korun.

Silverstone je s Ferrari spjat důležitým historickým faktem, který svým způsobem přispěl k uskutečnění rekordu právě zde. Na tomto závodním okruhu 14.července 1951 jezdec Froilan Gonzalez získal na Ferrari 375 první vítězství v mistrovství formule 1 pro značku.

Zároveň s oslavami šedesátiletého výročí automobilky se na Silverstone oslavovalo také čtyřicetileté výročí založení britského klubu majitelů Ferrari.

Na dráze se vedle Ferrari 599 GTB Fiorano, které vedlo kolonu a řídil je Brunno Senna, synovec Ayrtona Senny, představilo také speciálně vyzdobené Ferrari 612 Scaglietti. Mezi moderními modely, zastoupenými v hojném počtu, v koloně zářily i takové skvosty jako je Ferrari 250 California Spyder, model 275 GTB/C, vzácné Ferrari 250 GTO, ale také novější Ferrari F50 a jeho nástupce Enzo.

Za samostatnou kapitolu sobotní akce by mohla být označena účast čtyřiceti Ferrari F40 nebo vystoupení vzácných modelů FXX, kterých bylo postaveno jen 29 plus jeden černý vůz speciálně pro Michaela Schumachera.

Nechyběl ani závod identických Ferrari F430 ze seriálu Ferrari Challenge nebo exhibice současných i historických monopostů formule 1. Podle tajemníka britského klubu majitelů Ferrari, Petera Everinghama, se víkendové akce zúčastnilo okolo 1000 vozů se skákajícím koníkem ve znaku.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/w9g5wyBG3mg" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (39)
Avatar - mr.modena
13. 6. 2007 23:36
Re: Černé FXX?
Já si myslím, že tam nebyl, protože teď o víkendu, když byl Silverstone, byl MS v Kanadě na GP.
Avatar - Pekelná Micinka
13. 6. 2007 22:00
F40
Pro mě nej ze superferraris. Počítal je někdo? Určitě museli svolávat i z ameriky, i když teď čtu, že celková produkce 1311, tak možná ani ne.
Avatar - Pekelná Micinka
13. 6. 2007 21:54
Re: Tapety
>:-[] >:-[] >:-[] :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
13. 6. 2007 21:53
Re: KRASA ALE MALO FOTIEK...
Ty seš profesionální chodec ponožkářské firmy? >:D >:-[] >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
13. 6. 2007 21:50
Re: Umírám.
Já nevím, kolik má ekoaktivista součinitel Cx >:-[] >:-[] >:-[] Ale asi i tak by zhynul někde kolem 100ky na popáleniny, přidušení, prasklé bubínky a prošoupané podrážky. ;-) >:-[] >:-[] Což je při zrychlení Enza asi za 1,5 vteřiny.... >:-[]