Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hasičské cvičení v tunelu Blanka za 2,3 milionu Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Příprava a dokumentace hasičského cvičení v tunelovém komplexu Blanka vyjde na 2,3 milionu korun. Vyplynulo to ze zadávací dokumentace k zakázce, která je zveřejněna na webu magistrátu.

Celková částka, kterou Praha na cvičení vynaloží, zatím známa není. Cvičení se uskuteční 25. září a námětem bude dopravní nehoda a požár. Tunel Blanka měl být zprovozněn již v roce 2011, nyní se mluví o dubnu 2015. Jeho výstavba vyšla Prahu již na horentních 36,9 miliardy korun.

Vybraná firma zajistí přípravu podkladů a map potřebných pro cvičení, bude jej řídit a zajistí komunikaci zúčastněných a mediální prezentaci. Bude spolupracovat na vyhodnocení zásahu a na zpracování multimediálních podkladů, které shrnou průběh akce, píše se v zadávací dokumentaci.

Podle scénáře bude zásah trvat zhruba 40 minut a odehraje se u výjezdu na Letnou. V tubusu bude jedno auto hořet, následně nehodu uvidí řidič autobusu a nabourá do zdi tunelu.

Záchranáři budou při cvičení vyprošťovat pět vážně zraněných lidí a jednoho mrtvého. Přiletí záchranářský vrtulník. Kromě samotné záchranné akce bude magistrát kontrolovat komunikaci mezi dispečinkem tunelu, záchranáři a magistrátem.

Důležitá dopravní stavba, jejíž budování schválila někdejší politická garnitura v čele s primátorem Pavlem Bémem, měla původně stát zhruba o deset miliard méně a sloužit řidičům již v roce 2011. Přesný termín uvedení do provozu v tuto chvíli není znám. Financování problematického tunelu prověřuje policie.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)