Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Havlíček přebírá ministerstvo dopravy. Nadále povede i ministerstvo průmyslu a obchodu

ČTK
Diskuze (8)

Karel Havlíček povede resorty dopravy a průmyslu současně, podle Babiše až do konce volebního období. Zároveň je v současné vládě i vicepremiér.

Vicepremiér a současný ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) se ujal funkce ministra dopravy, v pátek ráno krátce před osmou hodinou ho do funkce uvedl premiér Andrej Babiš (ANO). Havlíček nahradil Vladimíra Kremlíka (za ANO), kterého Babiš v pondělí odvolal kvůli zakázce k elektronickým dálničním známkám. Havlíček povede resorty dopravy a průmyslu současně, podle Babiše až do konce volebního období.

IT systém, který by zahrnoval mimo jiné e-shop či mobilní aplikaci, měla za 401 milionů korun zajistit společnost Asseco Central Europe. Zakázka se však stala terčem kritiky z řad IT odborníků, opozice i premiéra. Vadilo jim zejména to, že Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI), který má přípravu systému na starosti, vybíral dodavatele v utajovaném režimu, a ne v otevřené soutěži. Zakázka navíc podle nich byla předražená. Havlíček ve čtvrtek oznámil, že zakázka bude zrušena.

Havlíček bude v pořadí devatenáctým ministrem dopravy samostatné České republiky. Odvolaný Kremlík byl ve funkci od konce loňského dubna, kdy nahradil odstoupivšího Dana Ťoka (za ANO).

ČTK
Diskuze (8)

Doporučujeme

24. 1. 2020 20:17
Re: Nevidím problém....
.... zvlast jako kdyz bonus k vyhazovu premier rozdava trestni oznameni....
24. 1. 2020 19:02
Re: Nevidím problém....
Mr. Murphy Jestli to byl vtip tak dobrý.
24. 1. 2020 19:01
Hmmm
Když vládla ods a čssd, říkal jsem si že horší to snad už být nemůže. Ó jak jsem se mýlil. Tohle je těžko uvěřitelná partička klaunů.
Avatar - Hammunasakra
24. 1. 2020 16:16
Re: Problém byl v tom...
:yes: :D
Avatar - Dinar
24. 1. 2020 15:07
Re: Nevidím problém....
Skuteční odborníci si s Burešem nechtěli zadat nikdy, plejáda obskurních figur prošlých vládami za posledních sedm let je toho nejlepším důkazem, problém je, že už docházejí i ti, po moci lační, nýmandi, kteří by za ministerský post byli ochotni vlézt do vůdcova análu i s botami, ani takové typy už nejsou svolné ke klasickému ministerskému angažmá, tedy, nechat se někam s velkými famfárami (tentokrát už jako fakt odborník) postavit, dělat chvíli křoví a pak být při nějakém prů-s-eru za rozhořčeného hubování pána premiéra posláni do pr-de-le. 😉