Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hertz představuje Shelby GT500-H s výkonem 912 koní, pronajmout půjde od léta

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Půjčovna aut bude půjčovat speciální edici Shelby Mustangů ve dvou verzích, bohužel však pouze v USA.

Společnost Hertz, světoznámá půjčovna automobilů, se rozhodla zavzpomínat na svou minulost a opět spojila síly s experty společnosti Shelby. Výsledkem je unikátní Shelby Mustang GT500-H, který bude společnost nabízet od letošního léta na 11 pobočkách napříč USA.

Partnerství mezi společnostmi Hertz a Shelby American by mělo trvat po dobu tří let a navazuje na odkaz programu „Rent-a-Racer“ (pronajmi si závoďák) z roku 1966, kdy si zákazníci autopůjčovny mohli pronajmout speciální Ford Mustang GT350H, vyladěný společností Shelby.

Video se připravuje ...

Nový Shelby Mustang GT500-H vznikne v počtu pouze 25 kusů, přičemž všechny budou v klasickém karosářském provedení fastback. Ostatně základní Shelby GT500 se jako kabriolet ani nevyrábí.

Pod kapotou vozu je 5,2litrový kompresorem přeplňovaný motor Predator, který však v Shelby vyladili ze standardních 567 kW (770 k) na 671 kW (912 k). Shelby GT500-H navíc dostal nová kola, speciální pneumatiky, zatmavená skla a karbonovou kapotu, která snížila hmotnost o 30 kilogramů.

Devatenáct z pětadvaceti vozidel bude lakovaných černou barvou se zlatým pruhy a doplňky. Zbylých šest vozů, jako pocta šedesátému výročí Shelby American, dostane bílou barvu Oxford White se zlatými pruhy a doplňky. Tato šestice navíc dostane i zlatě lakovaný kompresor.

Kromě extrémního Shelby Mustangu GT500-H navíc půjčovna Hertz nabídne také speciální edici fastbacků a kabrioletů Shelby GT-H, pod jejichž kapotou bude „pouze“ 5,0litrový motor V8 o výkonu 336 kW (456 k). Bohužel i modely GT-H budou vyhrazeny pouze pro americký trh.

Tyto vozy budou lakovány červenou, bílou, šedou nebo černou barvou, dostanou výfuk Borla, výrazná 20“ lit kola, pneumatiky Michelin a body-kit Shelby, který zaujme novou kapotou, odlišnou mřížkou chladiče, předními winglety a novým panelem mezi zadními světly.

Pokud se dostanete do některého z amerických měst, kde bude Hertz tyto speciální vozy Shelby Mustang pronajímat, připravte si dostatečný rozpočet. Denní pronájem modelu GT-H totiž vyjde na 99 dolarů (cca 2.340 Kč), denní pronájem GT500H pak na 399 dolarů (cca 9.430 Kč). Do nabídky by se měly unikátní vozy dostat začátkem června.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme