Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda představí v Tokiu sedm konceptů, z toho tři automobilové

David Bureš
Diskuze (0)
Vedle sériových aut a motocyklů, jednoho městského vozítka a tří konceptů motorek Honda na tokijském autosalonu představí další tři automobilové studie.

Letošní ročník tokijského autosalonu se pomalu blíží a japonské automobilky se na něj čile připravují. Honda se v Tokiu pochlubí třemi automobilovými koncepty, dvěma elektrickými a jedním plug-in hybridem.

Plug-in hybrid AC-X se svými tvary podobá vodíkové Hondě FCX Clarity či hybridnímu liftbacku Insight. Jízda s tímto automobilem má být pohodlná, řidič si jí má navíc užívat. Zvláštností je chybějící volant, automobil se totiž ovládá pomocí dvou joysticků.

Honda AC-X bude pracovat ve dvou jízdních režimech. Mód „Engine drive“ je určen pro ty, kteří se chtějí projet rychleji, v „Automatic drive“ si bude posádka užívat spíše pohodlí.

Micro Commuter Concept je futuristickým mikrovozítkem, které je určeno hlavně pro kratší jízdy. Tak jako AC-X je i Micro Commuter Concept ovládáno pomocí dvou joysticků.

Zvláštností této Hondy je fakt, že se dovnitř vejde elektrická dvoukolka Motor Compo. Micro Commuter Concept totiž vznikl spoluprácí vývojových oddělení automobilové a motocyklové divize Hondy. Proporce tohoto autíčka se v mnohém podobají konceptu Nissan Pivo 3, který bude v Tokiu rovněž představen.

Trojici doplní kompaktní elektrický sporťák, který zatím postrádá jméno. Auto má maximalizovat potěšení z jízdy a zároveň mít malý vliv na životní prostředí. Jak je ze zveřejněných skic patrné, elektrosporťák se bude pyšnit agresivními tvary. Střecha bude skládací, nebo bude zcela chybět. Jestli bude sporťák také ovládán dvojicí joysticků, není ze snímků patrné.

Vedle tří konceptů Honda v Tokiu představí rovněž tři studie motocyklů a vozítko Townwalker, které se jednoduchým složením sedačky a řízení dá naložit do konvenčního automobilu.

David Bureš
Diskuze (0)