Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Husqvarna FS450: Závodní supermotard pro rok 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Špičkový závodní stroj přímo z výroby představuje Husqvarna FS450, která se pro modelový rok 2017 dočkala úprav zaměřených na snížení hmotnosti a další vylepšení jízdních vlastností.

Husqvarna FS450 patří k nejlepším závodním supermotardům na trhu a pro modelový rok 2017 hodlá být tento stroj ještě lepší. Hlavní změny se přitom týkají především podvozku, i když pozornost byla věnována i motoru.

Přední kolo bude mít nyní na starosti nová pneumaticko-hydraulická vidlice WP AER48, která je samozřejmě stavitelná a navíc i o 1.,66 kg lehčí než její předchůdce. Husqvarna bude s FS450 standardně dodávat i vzduchovou pumpu pro úpravy nastavení této nové přední vidlice.

Další novinkou v oblasti vedení předního kola jsou nové brýle přední vidlice, které jsou opracovány na CNC fréze a mají zajistit větší pevnost při nižší hmotnosti. Ze stejného důvodu jsou pak použity i nové hliníkové držáky motoru.

Jednoválec o objemu 449,9 cm3, spolupracující s pětistupňovou převodovkou, má disponovat výkonem přes 44 kW (60 k). Novinkou související s motorem je ovšem možnost volby jedné ze dvou palivových map, upravujících jeho charakteristiku, jejichž změnu lze provádět ovladačem na řidítkách.

Nová je i kontrola trakce, kterou lze rovněž ovládat přímo ze řidítek a to i za jízdy. Launch control pak zajistí co nejrychlejší rozjezd, což u závodní motorky není na škodu.

Husqvarna tímto výčet novinek uzavírá a připomíná, že FS450, jejímž základem je trubkový rám se i nadále pohybuje na kolech Alpina, ta mají průměr 16.5 palce vpředu a 17 palců. Dodavatelem obutí o rozměrech 125/80 R420 vpředu a 165/65 R420 vzadu je Bridgestone.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
27. 6. 2016 13:09
přední vidlice
Nevím jak v supermotu, ale třeba v motokrosu na tu vzduchovou přední vidlici všichni nadávají a mění ji za jinou