Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Genesis Coupe 2014: Zase o kousek lepší

Michal Fokt
Diskuze (4)
Kupé Hyundai Genesis už má šest roků a Korejci intenzivně pracují na jeho nástupci, jenž by měl přijít (do USA) příští rok, současně však také udržují v kondici stávající verzi.

Hyundai Genesis Coupe se po svém příchodu do Evropy dočkal velkého uznání a ani po letech jej rozhodně nelze považovat za nějak výrazně zastaralý a to i přesto, že se jedná už o šestileté auto. I tak ale korejská automobilka připravila pro modelový rok pár příjemných vylepšení.

Všechna auta, vybavená osmistupňovým automatem, dostala standardně funkci automatických meziplynů, zatímco manuální převodovky mají karbonový povlak synchronizačních kroužků pro hladší řazení a přibyl také asistent pro rozjezd do kopce. Verze s dvoulitrovým turbomotorem pak mají nové vedení zvuku čtyřválce z motorového prostoru do kabiny kvůli získání sportovnějšího pocitu z jízdy.

Ostřejší varianta R-Spec se teď může chlubit výrazněji profilovanými sedadly, širšími možnostmi volby barev v interiéru a vylepšeným navigačním systémem. V nabídce jsou také nové barvy karoserie a všechny verze mají standardně mlhovky, tempomat, vnitřní zpětné zrcátko s funkcí automatického stmívání a dálkovým ovládáním HomeLink. Tyto detaily výbavy se ale týkají amerického trhu, jak tomu bude v Evropě není zatím známo.

Michal Fokt
Diskuze (4)
31. 1. 2014 09:55
gut
svezl jsem se v novinarske modre a je to za ty penize super auto, jen me trosku zezacatku delal problem manual, po tech asi 20k byl jiz takovej nakraplej a spatecka se tam radila hodne blbe :-) za ty prachy bych to ale asi bral, ac ja bych asi zvolil spise automat pro vlastni auto :-)
31. 1. 2014 08:32
3,8 V6 manuál...
...takové Hjondéé bych i mohl :-)
31. 1. 2014 07:37
Re: Pěkný
Jo, s tím koncem prodeje je to fakt. Ale třeba to časem zkusí zase - možná s tou novou generací.
Ale zase pokud prodali dva kousky ročně, pak se asi vyplatí spíš individuální dovoz...
V Americe to asi dává větší smysl ladit tenhle model, tam se jich prodá víc.
30. 1. 2014 20:12
Pěkný
Hlavně ty přední světlomety jsou výrazně hezčí než předchozí, celkově moc pěkný sporťáček, akorát sem někde čet že se u nás stahuje z prodeje.