Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai HB20: Ostřejší maska a úspornější motory

David Bureš
Diskuze (10)
Jihokorejská značka sjednocuje design svých aut šestiúhelníkovou maskou inspirovanou vozy Audi. Dostal ji i hatchback HB20.

Hyundai HB20 je malý hatchback určený pro jihoamerický trh. Tři roky po premiéře se automobil dočkal modernizovaného vzhledu. Ten vychází z aktuálního designérského směru značky nazvaného Fluid Sculpture.

Nejvýraznější změnou proti předchozí variantě jsou přepracované přední partie. Nová šestiúhelníková maska chladiče má ostřejší hrany než dosud, lépe vybavené verze pak dokonce používají diody pro denní svícení. Jiné jsou též nárazníky.

Uvnitř se objevuje nové čalounění, k dispozici je i příplatková hnědá kůže. Lépe vybavené verze dostanou samočinnou klimatizaci a za příplatek i vylepšený multimediální systém blueMedia. Ten se ovládá pomocí sedmipalcové dotykové obrazovky, přičemž umožňuje spárování s chytrými telefony.

V tuto chvíli je systém kompatibilní se systémem Car Link, který zvládne zobrazit funkce smartphonů s operačním systémem Android na obrazovce auta. Od příštího roku bude možné zobrazovat i funkce zařízení od Applu, a to díky platformě CarPlay.

Modernizovaný HB20 bude tak jako dosud nabízen s dvěma motory. Ty zastupuje litrový tříválec (55 kW) a 1,6litrový čtyřválec (90 kW). Oba agregáty spolupracují se šestistupňovým manuálem s prodlouženým šestým převodem, pro šestnáctistovku je k dispozici také automat.

Obě zážehové jednotky umí spalovat vedle benzinu také etanol, který je v Brazílii nadmíru populárním palivem. Výkon jednotek se nezměnil, došlo však ke snížení spotřeby paliva o šest procent. Toho konstruktéři dosáhli snížením vnitřního tření agregátů a zlepšením aerodynamiky auta.

Modernizovaný Hyundai HB20 se začne prodávat v říjnu. Od malého hatchbacku je odvozen i sedan HB20S a crossover HB20X, které se výše zmíněných změn dočkají později.

David Bureš
Diskuze (10)
30. 9. 2015 15:05
audi?
Proč a jak se ta maska inspirovala u Audi? Já jsem takovouhle masku u Audi asi ještě něviděl... :-)
28. 9. 2015 11:20
Re: NO TO NE
Už vím, kam se ztratily moje okenní rolety >:D
Avatar - AUDIRS6
28. 9. 2015 10:37
Re: Pre: ooo, mamuna, zaplosak
:-! :yes:
27. 9. 2015 19:05
Re: trefa
Myslel jsem, že to jen češi se musí za každou cenu vyjadřovat k něčemu co je vůbec nezajímá a teď koukám, že se to šíří všude.
27. 9. 2015 19:02
Re: NO TO NE
S tou Toyotou máš pravdu a myslím že vím proč.
Koukni na to krajní zkosení dokola celého víka motoru, že by?

např [odkaz]