Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai HCD-14: První snímek konceptu velkého sedanu

David Bureš
Diskuze (11)
Nová studie z dílny jihokorejské automobilky patrně naznačí podobu budoucí generace velkého sedanu Genesis.

Hyundai se na nadcházejícím autosalonu v Detroitu pochlubí konceptem HCD-14. Jeho tvary poodhaluje první zveřejněný snímek této studie.

Ten ukazuje boční profil automobilu. Bokem auta povede výrazná linka spojující přední a koncová světla. C-sloupek vozu svými tvary evokuje Audi A7 Sportback.

Sama automobilka o designu studie tvrdí, že je ukázkou budoucího prémiového modelu. Uvnitř se mají objevit prvky ovládané pomocí gest.

Prohlášení Hyundai naznačuje, že by koncept mohl být první prezentací podoby nové generace sedanu Genesis. Současná generace tohoto bezmála pět metrů dlouhého automobilu s pohonem zadních kol je na trhu od roku 2008.

Název HCD-14 se zdá nic neříkající, označení HCD ale automobilka pro své studie použila už v minulosti, naznačuje totiž, že autorem takového vozu je designové centrum automobilky v Kalifornii. V minulosti tak vznikly mimo jiné koncepty HCD-8 nebo HCD-12.

Letošní ročník detroitského autosalonu startuje 14. ledna, pro veřejnost bude tento severoamerický veletrh otevřen od 19. do 27. ledna.

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - Toxik
8. 1. 2013 18:03
Re: super
To, co máš na obrázcích je modelova řada, která by měla přijít na trh v roce 2014 a tyhle fotky jsou pořízené letos v Rüsselsheimu, kde tento Genesis byl "k vidění" celé léto. Nicméně, konstrukčne zatím vychází se současné řady, nová je pouze převodovka a taky dostane "nový" motor 5,0 GDI V8 pouze do verze R-SPEC, standartní Genesisy budou vybaveny pouze šestiválci o objemu 3,8l, pohonná jednotka V8 4,6l končí. To, co je na obrázku v článku, by měl být následník budoucí generace, která by se měla objevit na přelomu let 2016/2017.
Avatar - Ozzman
8. 1. 2013 17:15
Re: super
Vypadá to jako hodně velké, uvidíme až to vyleze. Teď je na soudy brzy
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2013 14:07
Re: super
bude to o dost vacsie auto ako A7 ale v principe to bude tvarovo podobne ;-)
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2013 13:50
Re: a aby boli
skus 100000 krat :yes:

mozno ti potom dojde ze nemam zaujem sa bavit s niekym kto do druheho neustale rype.....

miesto toho bezdovodneho bezducheho rypania do mna si skus nastudovat ako sa hyundai vyslovuje [odkaz] aby si sa tu uz viac nestrapnoval, vyhnes sa do buducna viacerym trapasom ....

inak tebe mozes byt uplne jedno ci peugeot pisem ako pezot alebo pezo alebo pazout a pod.... a takisto ako pisem hyundai je moja vec... tak neries somariny a neryp do inych bezdovodne a nechytaj za slovicka.. toto je forum o autach nie o buzeracii.... ak mas chut provokovat skus inde tu na to nie je nikto zvedavy.... kazdy pise nazov znacky ako sa mu lepsie pise... niekto pise citroen ako citron alebo mitsubishi pise ako misak alebo micubisak a pod.... slovo felicia piseme bezne ako felda a pod.... tu nie sme v armade vyzyvanie si strc vies kam... toto je forum o autach nie o hladani chyb na inych a ustavicnej buzeracii ci uz mna alebo niekoho ineho.....

ja tu nikoho nebuzerujem za to co ako pise ci pise pezot ci pazout ci pise frantik alebo francuz, je to kazdeho osobna vec... tu nejde predsa o to... tu ide o ine veci..... snad si rozumieme.... nikomu tu na fore nepisem co ma ako pisat a pod.... pretoze mojou prioritou tu nie je inych buzerovat poucovat vyzyvat a otravovat..... som tu pre nieco ine...

dufam ze som to napisal slusne a jasne pan kankunen :yes:
Avatar - KANKUNEN
8. 1. 2013 13:20
Re: a aby boli
Vyzývám tě podruhé, piš vše foneticky, pezot, hnujdaj a podobně.