Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai ix45: Katalog odhaluje detaily nového Santa Fe

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Hyundai již oficiálně potvrdilo premiéru nástupce současného Santa Fe a zveřejnilo i jeho podobu. Únik prodejního katalogu i přesto nabízí nové informace a přibližuje některé detaily.

Nové informace o nástupci Hyundai Santa Fe přináší dvojice náhledů na stránky z prodejního katalogu, které zveřejnil web Korean Car Blog. Tyto dvě strany odhalují detaily v podobě designu hlavního světlometu, koncové svítilny s LED a litých kol.

Podle katalogu bude mít novinka ve výbavě kromě čelních bočních a hlavových airbagů i kolení pro řidiče, systém udržování jízdního pruhu a chybět nebude ani telematika Blue Link spojená s navigací. Stejně jako končící Santa Fe bude i nové SUV k dispozici se třemi řadami sedadel.

Podle dřívějších zpráv má paleta pohonných jednotek nabídnout pouze čtyřválcové motory, což do jisté míry potvrzuje i únik katalogu. Zájemce o benzinové motorizace má uspokojit přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva o objemu 1,6 litru ve spojení dvouspojkovou šestistupňovou převodovkou. Pravděpodobné je také nasazení dvoulitrů GDI, včetně přeplňovaných verzí, které nahradí šestiválec.

Turbodiesely má zastupovat agregát 2,2 CRDi s výkonem 145 kW a točivým momentem 445 Nm.

Podobně jako u současného modelu i v případě novinky mají verze v základním stupni výbavy disponovat pouze pohonem předních kol, zatímco pohon všech kol má být za příplatek nebo součástí vyšších stupňů výbavy. Nová generace nabídne tak jako předchůdce i sedmimístné uspořádání interiéru.

Oficiální výstavní premiéra tohoto SUV proběhne v New Yorku. Letošní ročník newyorského autosalonu bude pro veřejnost otevřen od 6. do 15. dubna, novinářské dny proběhnou 4. a 5. dubna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
21. 3. 2012 19:07
Re: hyundai s kiou to maju perfektne nasliapnute
Já zase pomohu např. VW a jinými, budeš-li chtíti:

1) Veselý VRZ podvozku VW: "Zdravim vas chlapci, mam uz dlhsi cas problem s podvozkom svojho Pola, pocut niekedy az dost hlucne vrzganie pri prejazde nerovnosti na ceste, retarderov a pod." - [odkaz]

A další:

2) Sedačky a vrz-kýv efekt VW: "ahoj potřeboval bych poradit jak upravit sedačky proti vrzání koukal jsem tu ale moc jsem toho tady nenašel je to hruza vypadá to na ty ližiny sedačky se jako kývou dnes jsem na to koukal utáhnul nastříkal ale na nic konkrétního jsem nepřišel..." - [odkaz]

A jsou toho desítky, ba stovky různých problémů... různorodých značek...

Něco pozitivního k např. Hyundai i30 (new) - má ovšem např. perfektní podvozek: "mezi zásadní klady musím zmínit i podvozek vynikající schopnostmi v zatáčkách na suchém asfaltu a zároveň poskytující i nadprůměrný komfort." >:D >:-[] :yes: - [odkaz]
21. 3. 2012 15:40
bočný pohľad
Z boku na tých 5 paprskových kolesách vyzerá ako Audi Q7 so S-line paketom :yes:
Avatar - kari.laz
21. 3. 2012 14:23
Re: zatím to vypadá zdařile
přesně tak.
21. 3. 2012 13:59
Re: zatím to vypadá zdařile
Zatím to vypadá slušně. Ty boční linky jsou typicky německé. (Tím nemyslím linii oken, ale ty dvě linky na boku. To protažení na světla a nárazník. Snad až na rozdvojení té horní.)
Avatar - Renton
21. 3. 2012 12:47
Re: Santa Fe
Zda sa ti toto ako fakt, alebo nieco ohladom Hyundaiu? "sranda degenerovanym posmeskarom skoncila na konci roka zratam uspechy a opat dostanu cez hubu"