Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai: nová Sonata v Paříži

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Zdroj inspirace korejské značky se při tvorbě nové Sonaty přesunul z vozů nejstarší automobilky k méně provokujícímu funkčnímu stylingu, který opakuje designérské prvky jiných německých vozů. Celek je zase blíže evropskému pojetí automobilu...

Zdroj inspirace korejské značky se při tvorbě nové Sonaty přesunul z vozů nejstarší automobilky k méně provokujícímu funkčnímu stylingu, který opakuje designérské prvky jiných německých vozů. Celek je zase blíže evropskému pojetí automobilu.

Na autosalonu v Paříži se představí nová generace Hyundai Sonata, která vyměnila oblý kabát s maskou nápadně připomínající Mercedesy, za funkční styling navozující atmosféru německé designérské školy. Markantní přední světlomety byste si mohli klidně splést s některým Audi. Na prvních fotografiích výrobce Sonatu prezentuje v tmavé nebo stříbrné barvě, ve kterých Sonata vyhlíží velmi reprezentativně. Sebevědomí dodávají vozu i dvě koncovky výfuku na zádi.

Limuzína s délkou 4,8 m je o 6 cm delší než předchůdce, rozvor 2,73 m má navíc 3 cm.

Vrcholné provedení dostane vidlicový šestiválec 3,3 l (169 kW), nabídku doplňují čtyřválce 2,0 l (105 kW) a 2,2 l (121 kW). Diesel 2,2 l má přijít v roce 2006. K tradičně bohaté výbavě Hyundaiů se tentokrát přidává navigační systém nebo nastavitelné pedály. Velké kupé na bázi studie HCD8 se v roce 2007 představí jako Sonata Coupé.

Ondřej Láník
Diskuze (18)