Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai získalo ocenění Truck Innovation Award 2020 za vodíkovou mobilitu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Řešení společnosti Hyundai Motor pro vodíkovou mobilitu získalo v rámci ankety mezinárodní nákladní vozidlo roku International Truck of the Year historicky druhé ocenění za inovace v odvětví nákladních vozidel, Truck Innovation Award.

Společnosti Hyundai Motor Company a H2 Energy založily společný podnik Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) v dubnu roku 2019. Cílem spolupráce je rozvíjet ekosystém vodíkové mobility v Evropě zaváděním nákladních vozidel s palivovými články do provozu.

Společný podnik zahájil své aktivity, směřující k čisté mobilitě, ve Švýcarsku. Hyundai Hydrogen Mobility plánuje dodat švýcarským zákazníkům do roku 2025 celkem 1600 elektricky poháněných těžkých nákladních vozidel s palivovými články. Společný podnik postupně rozšíří svou nabídku inovativních řešení pro trh užitkových vozidel s palivovými články na celou Evropu.

O udělení ocenění Truck Innovation Award 2020 v rámci ankety International Truck of the Year rozhoduje porota, složená z 25 zkušených žurnalistů, reprezentujících nejvýznamnější časopisy o nákladní dopravě z Evropy a Jižní Afriky. Porotci společně hodnotí technické inovace a přínosy pro energetickou transformaci v odvětví užitkových vozidel, realizované během několika uplynulých let.

Porota velmi ocenila globální přístup společnosti Hyundai Hydrogen Mobility k zásadní změně, usilující o čistou mobilitu v kategorii užitkových vozidel. HHM v rámci svého projektu provozuje flotilu elektricky poháněných těžkých nákladních vozidel Xcient, napájených palivovými články. Cílem je prokázat technickou a obchodní připravenost vozidel, čerpacích stanic a technologií pro výrobu vodíku k rozsáhlému využívání v celé Evropě.

„Uznání od renomované mezinárodní poroty, která rozhoduje o každoročních oceněních International Truck of the Year, je potvrzením správnosti našeho přístupu a snah o komercializaci nákladních vozidel, poháněných vodíkovými palivovými články – v Evropě a na celém světě,“ řekl Edward Lee, vedoucí obchodní divize užitkových vozidel Hyundai. „Společný podnik firem Hyundai a H2 Energy byl založen s cílem urychlit realizaci naší strategie FCEV Vision 2030. Je proto pro nás velkou poctou, že naše úsilí ocenila tato prestižní novinářská porota.“

Zdroj: Hyundai Motor Czech s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme