Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I2B Concept WildCat: balkánský supersport

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
Zaběhlým sportovním vozům přibyli dva noví potenciální konkurenti.

Koncept sportovního vozu s názvem I2B Concept WildCat přichází velmi netradičně z balkánského poloostrova, konkrétně od trojice bulharských designérů, Ivana Ivanova, Branimira Dobreva a Ivana Stojneškiho. Prozatím existuje koncept jen v podobě miniaturního modelu, avšak už v březnu příštího roku prý bude k dispozici koncept, s nímž budou provedeny první testy v aerodynamickém tunelu. První plně pojízdné prototypy určené pro výstavy budou k dispozici až na konci roku 2008. Zda koncept vůbec někdy vyjede na silnice, záleží čistě na zájmu potenciálních investorů a zákazníků.

Koncept bude poháněn vidlicovým osmiválcem s přeplňováním, který bude podávat výkon 339 kW (406 k). S tímto motorem byl měl 1,2 tuny vážící automobil zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než pět sekund. Koncept by měl konkurovat sportovním automobilům střední třídy a budoucí cena se odhaduje na zhruba 150 tis. euro (cca 4,2 mil. Kč).

Kromě konceptu WildCat pracuje bulharské trio na dalším sportovním voze s názvem Raven R1. I tento koncept by měl být konkurentem dostupnějších sportovních vozů zaběhlých automobilek.

Podrobnější informace k tomu modelu bohužel bulharští tvůrci nezveřejnili.

Dan Vořechovský
Diskuze (9)