Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian Chieftain Elite pro rok 2018 je tak zářivý, že ho nelze přehlédnout

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Indian Motorcycle si pro letošní rok připravil novou podobu limitované edice modelu Chieftain pod jménem Elite. Novinka ohromuje především svou finální povrchovou úpravou.

Indian Motorcycle na vrchol modelové řady Chieftain v loňském roce usadil limitovanou edici Elite, kterou charakterizovalo její specifické barevné provedení, luxusní výbava a skutečnost, že pro daný modelový rok měla vzniknout v sérii 350 motocyklů.

Pro letošní rok si severoamerický výrobce motocyklů připravil model Chieftain Elite v nové podobě, s níž chce opět upoutat pozornost motorkářů, toužících po luxusním jednostopém korábu s pořádnou dávkou exkluzivity.

Indian i u tohoto stroje využívá rám z hliníkové slitiny, který je spolu se vzduchem chlazeným vidlicovým dvouválcem Thunder Stroke 111 o objemu 1811 cm3 a točivém momentu 161,6 N.m při 3000 min-1 poznávacím znamením modelové řady Chieftain. Motor spolupracuje s šestistupňovou převodovkou a síla agregátu se na zadní kolo přenáší pomocí ozubeného řemenu.

Standardem pro tento model je přední 19palcové kolo a zadní 16palcové kolo, LED světla, bezklíčové startování, kontrola tlaku v pneumatikách, ABS, elektricky stavitelný čelní štít a ovládané zámky bočních kufrů, 200Wattový audio systém a infotainment systém Ride Command.

Indian Chieftain Elite ovšem nejvíce pozornosti přitahuje díky svému barevnému provedení. To nese pojmenování Silver Black Hills podle nalezišť stříbra v Jižní Dakotě a je výsledkem pětadvaceti práce malého týmu specialistů. V celé sérii pak nemají existovat ani dva identické motocykly.

Podobně jako v loňském roce i letos bude produkce modelu Chieftain Elite omezena, ale Indian Motorcycle prozatím neuvádí, kolik těchto motocyklů hodlá vyrobit. Základní cena je stanovena na 31.499 amerických dolarů (zhruba 655.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)