Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti představuje silnější FX37 a EX37, G25 naopak končí

David Bureš
Diskuze (0)
Americké zastoupení Infiniti odhalilo změny, které čekají jím nabízené automobily modelového roku 2013. Na starém kontinentu prodávaných aut se tyto změny netýkají.

Významnou změnou je konec sedanu G25, který bude pro americké zákazníky dostupný už jen do konce roku. Tato základní varianta byla poháněna 2,5litrovým benzinovým šestiválcem o výkonu 163 kW. Úkol této verze byl jasný – zaplnit mezeru mezi modely Nissan a Infiniti. Jelikož ale vydržel v nabídce jen zhruba dva roky, je patrné, že mnoha úspěchů ve Spojených státech nedosáhl.

V nabídce nadále zůstávají verze G37 Journey, G37 Sport s šestistupňovou manuální převodovkou a G37x s pohonem všech kol. Tyto tři varianty jsou shodně poháněny 3,7litrovým zážehovým šestiválcem s 245 kW.

V červenci na americký trh dorazí SUV FX37, které nahradí stávající verzi FX35. Automobil bude poháněn 3,7litrovým benzinovým šestiválcem o výkonu 242 kW. Oproti evropské FX37 tak bude mít sedm kilowatt k dobru.

Vybrané stupně výbavy bude možné pořídit i v novém modrém laku Iridium, za příplatek pak FX37 bude možné doplnit funkcí Moving Object Detection (MOD), detekující hýbající se objekty v okolí auta.

Srpen pak bude ve znamení příchodu menšího SUV EX37, které nahradí variantu EX35. Vůz bude poháněn 3,7litrovým zážehovým šestiválcem o výkonu 242 kW. Podobně jako větší FX, bude mít i americké EX37 proti tomu evropskému o sedm kilowatt silnější.

Změny dalších modelů jsou ryze kosmetické. Sedan M bude možné doplnit paketem Sport i s pohonem všech kol, funkci Moving Objection Detection (MOD) dostalo i velké SUV QX. Crossover JX je nabízen teprve od letošního jara, a tak se žádných vylepšení nedočkal.

David Bureš
Diskuze (0)