Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Assistent, tak se jmenuje mobilní aplikace pro zákazníky značky Kia

redakce AUTO.CZ

Společnost KIA MOTORS CZECH spustila, jako první importér v ČR, mobilní aplikaci s názvem Kia Asistent pro své zákazníky a to jako pilotní projekt ve spolupráci s asistenční službou ÚAMK a.s.. Aplikace, fungující v první fázi na platformě Android OS, je určena především pro všechny majitele vozů značky Kia v České republice.

V další fázi bude tato služba nabídnuta i pro ty zákazníky značky Kia využívající platformu iOS.

Mobilní aplikace Kia Asistent je nyní volně dostupná a je nabízena zcela zdarma. Její předností je velmi přehledná grafika ve firemních barvách značky Kia na celé ploše mobilního telefonu a také zcela intuitivní ovládání, které umožňuje získávání důležitých informací z různých oblastí.

Vedle servisních informací, které pomáhají majitelům vozů v nouzových případech navést k nejbližšímu autorizovanému servisnímu centru Kia, umožňuje aplikace Kia Asistent také v případě nehody či jiných života ohrožujících situacích okamžité telefonní spojení s Integrovaným záchranným systémem ČR.

Mezi další výhody této mobilní aplikace patří informace o aktuální dopravní situaci včetně informací o nehodách a uzavírkách silnic a dálnic v České republice. Dopravní zpravodajství nezapomíná ani na údaje z nejvíce navštěvovaných zahraničních destinací jako je Rakousko a Německo. V řádu měsíců budou přidány i oblíbené země na letní dovolenou Itálie a Chorvatsko. Základní turistické informace (např. rozloha, měna, počet obyvatel či celní a dopravní předpisy) jsou poté příjemným společníkem na cestách nejen v ČR ale také v zahraničí.

Součástí nově představené mobilní aplikace Kia Asistent je rovněž sekce s označením Kia Service, která poskytuje základní orientaci v asistenčních službách značky Kia. Zajímavostí je například jednoduché vysvětlení významu ikon, které se mohou během provozu automobilu rozsvítit na přístrojové desce vozu. Řidič může poté velmi rychle reagovat na vzniklou situaci.

redakce AUTO.CZ