Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia oficiálně vstoupila na mexický trh, prodávat začne v červenci

Jan Mička
Diskuze (1)
Oficiální ceremonie k uvedení Kie na mexický trh se zúčastnilo přibližně 250 zástupců vlády, médií a průmyslu.

Start prodeje automobilů Kia v Mexiku je plánován na 1. července. Celkem jednadvacet prodejců z deseti největších měst bude zpočátku nabízet dovážené modely Forte, Sportage a Sorento, od listopadu však přibude i sedan Optima. Vysoké cíle automobilky značí fakt, že na všechny prodáváné vozy poskytne sedmiletou záruku s omezením na 150.000 ujetých kilometrů (podle toho, co nastane dříve).

Prodejní síť bude Kia v Mexiku dále rozšiřovat. Od ledna 2016 by mělo přibýt dalších 26 prodejních míst, a s rokem 2017 bude možno Kiu pořídit až u 65 prodejců. Značka v oficiálním tiskové zprávě uvádí, že všechny showroomy podlehnou architektonickému pojetí Red Cube, které bylo uvedeno do praxe v roce 2012.

„Mexiko je jedním z posledních trhů na světě, na kterém nebyla značka Kia dosud obchodně přítomna, a náš vstup na mexický trh je jasným dokladem důležitosti tohoto trhu pro naši budoucnost. Těší nás, že můžeme místním zákazníkům poskytnout vozidla s kvalitou, bezpečností a technikou nejvyšší světové úrovně, a to včetně záruky, která nemá na tomto trhu konkurenci,“ pronesl ve své úvodní řeči Tae-Hyun (Thomas Oh), výkonný viceprezident a provozní ředitel společnosti Kia Motors.

V polovině příštího roku bude zahájen provoz nové továrny ve městě Pesqueria, která je v současnosti dokončena přibližně z padesáti procent. Výstavba nového závodu s výrobní kapacitou 300.000 vozů ročně si vyžádala investici ve výši 1 miliardy dolarů (asi 24,3 miliard Kč). Jako první se zde bude vyrábět model Forte (později budou zavedeny i další modely), přičemž v úvodní fázi Kia plánuje přijmout asi 3.000 zaměstnanců. Do roku 2017 vznikne zhruba 7.000 dalších pracovních pozic u dodavatelských firem.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
10. 6. 2015 16:05
uz bolo hadam aj na case
hyundai tam uspesne frci uz nejaky ten piatok ... vsichni jsou uz v mexiku... aj taky malicky seat tak preco nie omnoho vacsia kia..... a v mexiku uz coskoro kia zacne aj vyrabat... stavia tam vlastny zavod... mexiko je trh ktory sa uz dnes radi medzi tie vacsie a dolezitejsie na svete a perspektivne tak preco nie..... kia takto moze nadalej rast vo svete... jej moznosti su stale este dost velke a mexiko len a len pomoze posilnit pozicie znacky z globalneho pohladu ..... spravny krok... ale este je tu par trhov ktore by kia nemala nechat lezat uhorom... okrem mexika este je co dohanat v indii alebo v brazilii ale vsetko chce svoj cas... verim ze kia to casom dobehne, je zaujimave sledovat ako sa znacka vyvija, dospieva a ako si ziskava stale lepsie a lepsie meno vo svete.... :yes: