Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Optima se oficiálně odhaluje v evropské specifikaci, přijde i jako kombi

Ondřej Chamilla
Diskuze (100)
Sedan střední třídy Kia Optima se oficiálně představuje v evropské verzi. Zatím dostane dva motory, naftový a benzinový, přičemž později přijde kupříkladu i varianta kombi či hybrid.

Po nedávném úniku prvních fotografií a informací o evropské variantě nové generace sedanu Kia Optima zde máme i oficiální fotky vozu. Vůz budou moci Evropané poprvé vidět na blížícím se frankfurtském autosalonu.

Z hlediska vzhledu toho již není mnoho co říci, americká varianta automobilu je známa již delší dobu a tato evropská se liší snad jen jinými zadními diodovými svítilnami a odlišnými nárazníky. Oproti předchůdci je automobil o 10 mm delší, stejně tak vyšší a zároveň o 25 mm širší.

Podle Kie by vůz měl být uvnitř prostornější ve všech směrech, vzdušnější a komfortnější. Zavazadlový prostor má objem 510 litrů. Karoserie automobilu je o 50% tužší než dříve, zároveň však skelet váží méně. Palubní deska má být luxusnější a více zaměřená na řidiče s citem pro detail. Očekávat máme více měkčených materiálů i lepší odhlučnění.

Pod kapotou se však žádná revoluce nekoná, z počátku budou dostupné dva čtyřválcové motory, dieselový a benzinový. Naftu spaluje známá sedmnáctistovka CRDi o výkonu 104 kW a točivém momentu 340 N.m. Její emise klesly na 110 g/km. Agregát může být spojen se šestistupňovým manuálem, případně sedmistupňovým dvouspojkovým automatem.

Zážehový dvoulitr pak má výkon 120 kW a točivý moment 196 N.m. V roce 2016 ale přijdou další pohonné jednotky, kupříkladu plug-in hybrid či vysokovýkonná varianta. Nebude chybět ani kombi po vzoru konceptu Sportspace.

Ještě dodejme, že automobil jezdí na kolech velikosti 16 až 18 palců a má plně nezávislé zavěšení kol.

Ondřej Chamilla
Diskuze (100)
Avatar - 3_diamanty
26. 8. 2015 20:33
Re: Bez
pride :yes:
26. 8. 2015 20:14
Re: Bez
Můžeš to nějak rozvést? V praxi mezi nimi samozřejmě bude muset být nějaký vztah, automobilky si navzájem nezištně nepomáhají.
Avatar - AUDIRS6
26. 8. 2015 19:37
Re: Bez
som rad, ze moj zart si pochopil a neurazil sa ;-) :yes:

Po PR-ku o 2 motorizaciach v sedane a spekulaciach o kombiku, Plug-ine a GT ( aj ked asi budu ) tu vynasat nejake sudy o Optime ako sa deje vedla o Talismane kombi, sa mne tu moc filozofovat nechce...
Pisu tam, ze su vo vyvoji dalsie motorizacie...Pockajme a uvidime. ;-)
26. 8. 2015 19:28
Re: Bez
Topper zaperlil tvrzením:

"a stale existuje dost ludi ktori si kupia auto take ake chcu ... ktore sa im paci".

Já neznám nikoho, do by si koupil auto, které sa mu nepáči. Možná si tu někteří myslí, že ačkoliv všichni touží po Kie, nakonec nakupují z musu Mercedesy ;-)
Avatar - Emel
26. 8. 2015 15:29
Re: Bez
Úplně volné to určitě není, viz epizoda Astonu s Cygnetem...