Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia představila Niro, koncept městského vozu

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Studie městského vozu Niro se představí poprvé 10. září na autosalonu ve Frankfurtu, znázorňuje možný budoucí směr příštích modelů automobilky Kia.

Kia Niro naznačuje možnou podobu budoucího malého vozu segmentu B, zároveň s ním bude mít 10. září světovou premiéru také nové hnací ústrojí. Detailnější informace budou známy později.

Podoba vozu byla navržena ve frankfurtském designérském studiu automobilky Kia pod vedením Gregory Guillauma, evropského šéfdesignéra značky. Koncept Niro má evokovat sílu, dynamiku a emoce pramenící z robustní a masivní karoserie, která přitom nepostrádá eleganci. Jak se to designérům povedlo, můžete posoudit v galerii.

Zajímavostí je kombinace kontrastních materiálů a použití prvků z ušlechtilé oceli. Jejich použití však u případného sériového provedení nejspíše nebude u cenově dostupného městského vozu na pořadu dne.

Tisková zpráva končí obligátní větou: představení konceptu Niro poslouží k posouzení reakcí potenciálních zákazníků při navrhování budoucích sériově vyráběných modelů, včetně Nira samotného. Tak uvidíme.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Avatar - King
29. 8. 2013 14:01
Pěkné
Povedené, ostatně jako skoro všechno od Kie v poslední době. Akorát si nejsem jistý, že by miniSUV mělo vypadat jako sporťák. I ten slaďoučký Opel Mokka působí docela offroadově.
Avatar - gld
29. 8. 2013 12:40
Interiér
Páčia sa mi dizajnové nápady v interiéri. Odmyslime si typicky futuristické sedadlá a máme triezvy a prehľadný interiér. Vrátane grafického stvárnenia budíkov a centrálneho displeja v štýle "fallout".