Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sports Coupe Concept – další poodhalení

Michal Fokt
Diskuze (5)
Poté, co nám Kia naservírovala snímek s obrysy přední partie svého nového konceptu, nyní přichází na řadu další fotografie.

Pro ty milovníky sportovního svezení, kteří stále ještě živoří v útisku většiny, která si oblíbila SUV a MPV, máme dobrou zprávu. Kia vážně uvažuje o tom, že vyrobí cenově dostupné sportovní kupé. Jeho koncept bude k vidění již zanedlouho ve Frankfurtu a pokud se setká s patřičným ohlasem, mohl by v dohledné době vyjet na silnice. Finanční stránka věci Kiu asi moc netrápí, protože s vozy typu kupé má mateřská automobilka Hyundai dlouholeté zkušenosti, které lze spolu s potřebnými díly využít. Ze dvou dosud zveřejněných snímků to vypadá, že bude koncept, zejména co se prosklení týče, pěkná divočina, ovšem podobné křivky lze poměrně snadno zcivilizovat. Interiér bude mít konfiguraci 2+2 a co je důležitější, dá se předpokládat, že by mělo jít o vůz s pohonem zadních kol. Ten totiž Hyundai v současnosti intenzivně testuje a hodlá ho s největší pravděpodobností umístit do nástupce současného modelu Coupe.

Tak koncernu Hyundai držme palce, třeba dokáže přesvědčit i ostatní značky, že o laciná sportovní auta bude zájem i v éře SUV a podobných „nesmyslů“.

Michal Fokt
Diskuze (5)
15. 8. 2007 17:12
Takže
Zatím mám jediný údaj - délka 4300. Kdo máte něco dalšího? - Pohled na chladič a pohled na profil říká, ža Schreyer a spol. se pustili do vzpomínek na 70.léta starého tisíciletí. Ten motiv obdélníku s kulatými rohy ("televize", na boku to vypadá jako pootevřené kleště, které svírají madlo od dveří) k těm vzpomínkám patří taky. Každopádně musíme zase pochválit Marka, který před časem někde našel, že Kia svůj design vidí "jako cihlu" - a opravdu po poněkud buchtovitém cee'du jsou tady hrany, tvrdé linie a těžké kusy hmoty :yes: Je to hodně odlišené od sourozeneckého nového Tiburonu-Coupé od Hyundaie. např. tady [odkaz] , který zůstává hyundaiovsky proudnicový. A takové ostré odlišení sourozenců se mi líbí. - Sice se teď všelijak mlží, že prý tenhle sporťák od Kie nebude zadokolka (RWD) ale jen trapná předokolka, šéf americké Kie se dokonce tváříl, jako by se snad ani neměla objevit v US, navíc přidal další mlhu, že prý stejně dostane jen malé motory (rozuměj 4 válce) - ale kdo by těmhle trikům věřil, že. IMHO se přesně tímhle autem hodlá P.Schreyer předvést a zchladit si žáhu na Audi, takže se určitě bude snažit pořádně mu nabrousit zuby a drápy. - Z tohohle pohledu je imho taky třeba vnímat cee'd 3D (Pro_cee'd) a nečekat, že do něj Kia nacpe dynamit.