Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec jedné éry. GTI Treffen u jezera Wörthsee končí!

Dominik Kovář
Diskuze (55)

Za koncem stojí čím dál větší účast způsobující rozepři při snaze o udržitelnost a klid v místním regionu.

Tuningový sraz u jezera Wörthsee v městečku Maria Wörth se pořádal již od roku 1982 nejprve za účasti několika desítek nadšenců. Akce se během několika desítek let rozrostla do ikonického setkání koncernových majitelů se stánky samotných automobilek. Mimochodem, Volkswagen oficiálně podporuje GTI Treffen již od roku 2006.

Video se připravuje ...

S obrovským počtem až 200 tisíc návštěvníků ročně nemohl bezohlednému chování hrstky účastníků nic udělat ani samotný Volkswagen. Jelikož se na akci někteří lidé sjížděli již dva týdny před jejím konáním, bylo toto období pro obyvatele malebného rakouského městečka značně nepříjemné. GTI Treffen je ale hlavně skvělou událostí, kde například Volkswagen vybírá studenty, kteří postaví zajímavý koncept, který se posléze na srazu vystaví. 

“Obec Maria Wörth byla po mnoho let dějištěm setkání nadšenců GTI. Historie této události je neodmyslitelně spjata se čtvrtí Reifnitz a přinesla mnoho setkání, velkou proslulost a v neposlední řadě i ekonomické impulsy. Enormní nárůst účastníků v posledních letech ukázal hranice možného růstu a odolnosti naší komunity a místního regionu. Dopad na změnu klimatu, odpovědnost politických činitelů za ochranu ekosystému znamená to, že budou příští srazy umístěny do nových prostor,” stálo ve vyjádření obce Maria Wörth. 

Markus Perdacher, starosta města Maria Wörth, k tomu dodal. “Rádi bychom pokračovali ve zkoumání návrhů a nápadů na akce v našem regionu, ale musíme zvážit, do jaké míry jsou sociálně a ekologicky kompatibilní, aby splňovaly vysoké standardy udržitelnosti.”

Okolí jezera Wörthersee tak na základě těchto prohlášení a čím dál přísnějších regulí ohledně klimatu a udržitelnosti pravděpodobně již nikdy pořádat automobilovou akci takové velikosti nebude.

Video se připravuje ...

Organizátory GTI Treffen teď dost možná čeká nesplnitelný úkol, a to najít místo, které bude reprezentativním nástupcem jezera Wörthersee v kombinaci s minimálním dopadem na chod a klima daného regionu.

Dominik Kovář
Diskuze (55)

Doporučujeme

21. 2. 2023 21:10
Re: Posun společnosti...
Elektrofanatický demagog promluvil. :-[] :no:
21. 2. 2023 09:09
Re: Posun společnosti...
začátkem roku jsem poslal tchýni s manželkou do Egypta na poznávací výlet. dárek k Vánocům. a tchýně, že už se na to necítí, tak jsem musel já. ve finále jsem za to byl rád, protože všechny ty památky, to si budu pamatovat až do smrti. famózní.
vidět Káhiru po ránu, to znamená nevidět na dva metry. takový smog už asi v životě neuvidím. všude plno bordelu, všude poházené petky a plechovky. když jsme jeli v mikrobusu přesuny mezi jednotlivými atrakcemi, a koš se naplnil bordelem, řidič prostě zastavil u krajnice a vysypal ho. čuměl jsem jak puk :-)
Tak by to asi vypadalo u nás, kdyby nám to někdo nenatlačil do hlavy... nemají oni tu svobodu?
Avatar - speedfred
21. 2. 2023 08:54
Re: Posun společnosti...
Samozrejme obsahovo nie, ale princip ako ti niečo natlačit do hlavy ostáva stále rovnaký.
Avatar - Mikesus
21. 2. 2023 08:21
Re: Posun společnosti...
Ano střední třída je ohrožena. Ale populisty, ne greendealem.
Avatar - Mikesus
21. 2. 2023 08:17
Re: Posun společnosti...
To je zase nesmysl srovnavat ochranu přírody s hitlerjungend