Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Korejský krasavec: Koncept Kia Sportspace

Ondřej Chamilla
Diskuze (31)
Zajímá vás, jak by mohla vypadat příští generace vozu Kia Optima, případně její verze kombi? Pak se podívejte na tento koncept zvaný Kia Sportspace, napovídá mnohé.

Již začátkem příštího měsíce, konkrétně 3. března, by se měl na ženevském autosalonu oficiálně představit koncept Kia Sportspace, který my osobně hodnotíme jako to nejlepší, co zatím korejská automobilka dokázala stvořit. Vůz vznikal ve Frankfurtu nad Mohanem v designovém centru Kia pod dohledem Gregoryho Guillauma, vedoucího návrháře pro Evropu.

Koncept Sportspace je pak podle jihokorejské automobilky určen pro rychlé a hospodárné dálkové cestování v maximálním pohodlí a s minimem stresu. Vůz naznačuje možnou podobu příští generace vozu Optima, který by měl být vůbec poprvé nabízen také právě v praktičtější karoserii kombi.

Vzhled vozu působí velmi dobře, moderně a evropsky. Zatím sice neznáme rozměry, ale na fotkách se vůz zdá náležitě mohutný, přičemž budoucí produkční verze má konkurovat třeba Volkswagenu Passat Variant nebo Fordu Mondeo Kombi. Zajímavě vyznívají i první fotografie interiéru, který je futuristický, ale zároveň ne zase tak vzdálen sériové výrobě. Další detaily vám přineseme začátkem března.

Ondřej Chamilla
Diskuze (31)
Avatar - Jaros71
17. 2. 2015 21:53
Re: Good
KIA bezesporu svým designem nad Hjondé vede! :yes:
Podobnost s Alfou mne také napadla.. ;-)
Což vůbec není na škodu , pěkných aut není nikdy dost!
Povedené a snad se bude vyrábět s rozumnou cenou...
17. 2. 2015 18:30
Re: italský zadeček
ne to ne, jen mi přišlo, že by takhle mohla vypapat nová alfice, alespon tedy zezadu :yes:
17. 2. 2015 18:02
Re: Kopírka
A kdepak asi odkoukali Vás?
17. 2. 2015 17:59
Re: italský zadeček
To je nová móda, za každou cenu ve všem hledat něco jiného? Copak musí každý kopírovat? :no:
Avatar - speedfred
17. 2. 2015 17:12
studia
No nech do toho svihnu nejake lepsie motory a automaty (oproti Optime) ,nech to vypada podobne ako tato studia ,predavam sucastne auto a idem do nej.