Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini se dalo dohromady s Xiaomi. Výsledkem je elektrická motokára se zvukem supersportu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Čínský technologický gigant Xiaomi je u nás znám především díky mobilním telefonům. V nabídce má ale mnohem víc produktů.

Prodává například i elektrickou motokáru. Na její poslední verzi dokonce spolupracoval se známou italskou automobilkou Lamborghini.

Motokára se jmenuje Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition a už na první pohled zaujme výrazným žlutým lakem Giallo Orion, který doplňují znaky Lamborghini. Dostalo se také na nápadné zadní křídlo.

Ninebot GoKart Pro podle Xiaomi uveze 100kilogramového řidiče a dokáže uhánět rychlostí 40 km/h.

Plně nabitá baterie s kapacitou 432 Wh má zajistit dojezd okolo 25 kilometrů. Číňané zdůrazňují, že elektrická motokára tak zvládne obkroužit 62 kol na 400 metrů dlouhém okruhu.

Zvláštností Lamborghini edice je přítomnost zařízení, které imituje zvuk spalovacího motoru - samozřejmě supersportu ze Sant'Agata Bolognese. Motokára by snad měla umět V10 i V12.

A je tu ještě jeden unikátní prvek. Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition jezdí na speciálních pneumatikách, usnadňujících driftování.

V Číně se motokára prodává za 9.999 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 32 tisíc korun. Jestli se tahle zajímavá hračka, která vznikla u příležitosti 10. výročí firmy Xiaomi, dostane i do Evropy, ale není jasné. 

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme