Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (4)
Automobilka ze Sant'Agata Bolognese připravila pro letošní rok novinku v podobě odlehčené a posílené verze menšího modelu Gallardo.

Gallardo Superleggera

Superlegera tak má proti konkurenčním Ferrari nejen dva válce navíc, ale ve srovnání se standardním Gallardem dosahuje o 0,2 s lepšího zrychlení z 0 na 100 km/h.

Svůj podíl na tom má zvýšený výkon desetiválce o objemu 4961 cm3. Jeho nejvyšší výkon nyní dělá 390 kW při 8000 ot./min. Zvýšení výkonu asi o 7 kW je připsáno zlepšením objemové účinnosti snížením ztrát v sání a zmenšení protitlaku výfukové soustavy a také změnou softwaru řídicí jednotky motoru.

Parametry jízdní dynamiky jsou vylepšeny cestou snížení pohotovostní hmotnosti přibližně o 100 kg (severoamerická verze o 70 kg). Díly z konvenčních materiálů jakými jsou ocelový plech nebo sklo, byly nahrazeny odlehčenými částmi z uhlíkových kompozitů nebo plastů. Uvnitř jsou skořepinová sedadla potažená Alcantarou. Standardně je Gallardo Superleggera dodáváno s automatizovanou převodovkou e-gear.

Objednávky lze zadávat od března 2007, na výběr jsou čtyři vnější barvy: Midas Yellow, Borealis Orange, Telesto Gray a Noctis Black.


Vitek
Diskuze (4)