Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LS přijede 30. července i ve vrcholné verzi F Sport

David Bureš
Diskuze (1)
Současná generace vlajkové lodi Lexusu byla světu poprvé představena na začátku roku 2006.

Lexus vydal krátkou tiskovou zprávu, ve které oznámil, že na konci července představí v San Francisku nový sedan LS. Zatím není jasně patrné, zda se bude jednat o modernizovanou verzi, nebo o novou generaci. Aktuální generace Lexusu LS prošla faceliftem v roce 2009.

Na světovou premiéru auta naplánovanou na pondělí 30. července budou pozváni pouze vybraní hosté.

Japonská automobilka dodala, že LS modelového roku 2013 bude dostupné ve čtyřech variantách – jako LS 460, jako LS 460 L s dlouhým rozvorem, jako LS 600h L s hybridním pohonem a jako LS 460 F Sport.

Sportovně laděná verze F Sport dostane upravený vzhled se sportovním nádechem, upravené zavěšení, větší kola nebo sportovní doplňky v kabině. Poháněná by měla být všechna kola.

Designové změny ostatních variant jsou rovněž patrné. Automobil dostane nově tvarovanou masku chladiče v duchu nejnovějších modelů značky. Automobilka chce sjednocením tvaru masky chladiče následovat své německé konkurenty (Audi, BMW a Mercedes-Benz), jejichž vozy jsou podle slov Lexusu na silnici snadno rozpoznatelné.

Aktuální generace Lexusu LS je v pořadí čtvrtá. Ta první dorazila v roce 1989 a byla vůbec prvním modelem této japonské značky.

David Bureš
Diskuze (1)
10. 7. 2012 11:11
Ach jo...
Tak krátký článek a tolik, ehm, problematických pasáží...
1. Facelift nebo nová generace? Facelift určitě ne, viz snímky maskovaných prototypů. Přestože jsou auta důkladně zamaskována, změn je na první pohled mnohem více, než jen jiné plasty vpředu a vzadu. Svůj názor opírám také o zvyklosti Lexusu v případě generačních obměn svých modelů. Výjimkou byl jen SC 300/400, který se vyráběl nezvykle dlouho.
2. Co činí z vozidel s výbavou F Sport vrcholné verze? Pokud je mi známo, jde jen o doplňkový paket sportovních dílů, k takovým autům potom lze dokupovat další sportovně laděné díly, taktéž nabízené automobilkou (v současnosti především pro IS, protože nové modely s paketem F Sport teprve přicházejí na trh).
3. Mám ještě jednu otázku. Odkud pochází informace o tom, že F Sport by měla být čtyřkolka? To je přebráno od nějakého zahraničního novináře, který se zasnil nebo přeleštil křišťálovou kouli? Nehodlám polemizovat o tom, zda F Sport bude či nebude mít pohon 4x4, jen chci upozornit na skutečnost, že TMC ani Lexus takovou informaci nevydaly, není mi známo ani to, že by se v tomto smyslu vyjádřil někdo, kdo by o tom měl něco vědět. Mimochodem, originální tisková zpráva neobsahuje ani zmínku o LS 460 AWD, tedy verzi, kterou tato generace LS zahrnuje.

Proč nemohou články obsahovat jen prověřené a pravdivé údaje, případně zřetelně odlišovat reálná data od spekulací, o uvádění zdrojů nemluvě?

Abych jen nehanil, doplním článek o další informace přímo od zdroje, v tomto případě od jednoho národního marketingového managera Lexusu, zájemci je mohou nalézt v článku PAŘÍŽSKÝ AUTOSALON: NOVÝ LEXUS LS A DALŠÍ PŘEKVAPENÍ! zde: [odkaz]