Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Local Motors představuje SF-01 Street Fighter

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Local Motors se po off-roadu a elektromobilu pouští i mezi výrobce silničních sportovních strojů a představuje vítězný návrh, který se má dočkat realizace.

Local Motors má ve svém portfoliu řadu netradičních projektů od vývoje terénního vozu Rally Fighter až po nekonvenčnímu řešení výroby elektromobilu za pomoci 3D tiskárny, které vždy začínají designérskou soutěží.

I v případě nejnovějšího projektu v podobě dvoumístného silničního roadsteru byla nejprve vyhlášena otevřená soutěž pro designéry prakticky z celého světa. Zadání znělo celkem jasně na stroj s hmotností do 725 kg, dvojicí sedadel, motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Za vítězným návrhem, vybraným ve veřejném hlasování, stojí Greg Thompson. Jeho koncept pojmenovaný SF-01 Street Fighter plně odpovídá zadání a může se stát velmi zajímavou alternativou pro zavedené evropské malosériové roadstery v čele s Caterhamem, Arielem Atom a KTM X-Bow.

Základem Gregova Street Fighteru je prostorový trubkový rám, který doplňují komponenty lehké karoserie z plastů a kompozitních materiálů. Motor je uložen až za předními koly a tvůrce uvádí, že SF-01 může vedle řadového čtyřválce pohánět i řadový šestiválec nebo vidlicový osmiválec.

Přes svou spartánskou koncepci se může SF-01 Street Fighter pochlubit několika praktickými detaily od čelního skla přes decentní dvířka až po zamykatelné úložné prostory nad zadními koly a klasicky v zádi. K zajímavým detailům patří přirozeně zakomponované zadní svítilny z velkosériového Dodge Dart.

SF-01 Street Fighter se má jako vítězný návrh dočkat u Local Motors realizace v podobě sportovního vozu vhodného pro dovádění na závodním okruhu i jízdu v běžném provozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)