Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus v Ženevě: Doba reflexe

Diskuze (0)
Před půlrokem v Paříži Lotus šokoval svými plány pro budoucnost. Ženeva znamená návrat do současnosti a počátek cesty k přerodu automobilky.

Loňská premiéra pěti chystaných modelů byla především zkouškou reakcí veřejnosti. Ten samý účel má Lotus Concept Bespoke – modifikovaná Evora, kterou do karbonu a kůže podle návrhu šéfdesignéra Donata Coco oblékl švýcarský specialista Mansory.

Evora Enduro concept je evolucí závodní Evory GT4. Nese tradiční zlaté a černé barvy, stejně jako monopost formule 1 Lotus Renault GP. Evora Enduro je vývojovou fází závodního speciálu Evora GT2, který by měl už letos startovat ve vytrvalostních závodech FIA a příští rok i v Le Mans.

Elise Club Racer je odlehčenou verzí loni uvedeného Elise 1,6. Shodil 24 kg, přidal 4 kW (104 kW) a 5 Nm (165 Nm). K tomu se přidává podvozek s nastavitelnými stabilizátory, tlumiči Bilstein a pružinami Eibach.

Dalšími exponáty jsou výsledky práce divize Lotus Engineering: hybridní pohon v prototypu Evora 414Evolution, akustické varování chodců HALOsonic vyvinuté společně s firmou Harman a elektromotory, které Lotus připravil pro prototyp Rolls-Royce 102 EX.

Diskuze (0)