Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati představuje výroční GranTurismo MC a GranCabrioMC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Autosalon v New Yorku se stal místem světové premiéry dvojice novinek automobilky s trojzubcem ve znaku, připravených k jejímu stému výročí.

Po hvězdě ženevského autosalonu v podobě konceptu Alfieri si Maserati pro New York připravilo o něco mírnější překvapení, která ale míří do showroomů, z nichž si je první majitelé budou moci odvážet již letos v červenci.

Dvojici novinek spojuje označení Centennial Edition a skutečnost, že jsou oslavou 100. výročí automobilky Maserati. Základem kupé i kabrioletu jsou standardní modely GranTurismo MC Stradale a GranCabrio MC s atmosférickým osmiválcem o objemu 4?7 litru s výkonem 338 kW (460 k) a točivým momentem 520 N.m, která jsou vybavena šestistupňovou automatickou převodovkou a dosahují maximální rychlosti přes 300 km/h.

Novinky s označením Centennial Edition se od svých standardních sourozenců odlišují prakticky jen díky kosmetickým úpravám. Pouze pro ně mají být totiž vyhrazeno sedm specifických laků, z nichž dva v podobě červené Magma a modré Inchiostro předvádějí v New Yorku vystavené kupé a kabriolet.

JAKE.AUTO.CZ: Maserati GranTurismo - přehled všech článků

Právě tato dvojice laků je připomínkou barev ve znaku automobilky Maserati a zároveň se jedná i o barvy Boloně. Kromě karoserie jsou tyto barvy použity i k lakování brzdových třmenů a stejné odstíny jsou použity i v interiérech výročních vozů, kde jako dekorační prvky vytvářejí kontrast k čalounění sedadel a obložení palubní desky.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Spartan
18. 4. 2014 18:50
GranTurismo MC
Krásne auto, super zvuk, asi najkrajšie sedačky, aké som kedy videl, akurát škoda tej povestnej (ne)kvality.
18. 4. 2014 16:03
MC
[odkaz]
Pěkný víkend a veselé Velikonoce ;-)
Avatar - kari.laz
18. 4. 2014 16:01
Krása
Víc není třeba dodávat.