Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati spojilo síly s výrobcem Barbie. Výsledek zaujme růžovou karoserií s duhovým efektem

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Automobilka Maserati se dala dohromady se společností Mattel a vytvořila zvláštní exemplář modelu Grecale.

Mattel je známým výrobcem hraček a do jeho impéria patří také slavná panenka Barbie. A právě tou je vůz, upravený divizí Fuoriserie, inspirován.

Inspirace se projevuje zejména bohatým použitím výrazné růžové barvy. Růžový je lak, který ovšem navíc nabízí duhový efekt. Na některých částech karoserie se dále objevují "jedovatě" žluté detaily - například okolo masky chladiče, na přední kapotě nebo na náraznících. Akcenty údajně odkazují na bohatou závodní historii značky Maserati.

Video se připravuje ...

Na předních blatnících najdeme nápisy Barbie a Neiman Marcus, což je americký prodejce luxusního zboží, u něhož bude růžové Grecale k mání prostřednictvím aukce, jejíž výtěžek půjde na dobročinné účely. Zatím vznikl jeden kus, Maserati však chystá ještě druhé auto.

Ale zpět k prohlídce designu: C-sloupky zdobí logo Barbie, tedy stylizované písmeno B, SUV dále dostalo černá kola s křiklavě žlutými trojzubci uprostřed.

Růžová hraje důležitou roli také v interiéru, výrazný odstín totiž nesou některé díly kabiny a růžové je i prošívání. To kontrastuje s černou kůží, s níž se rozhodně nešetřilo.

"Barbie Grecale" by mělo vycházet z provedení Trofeo, takže pod kapotou najdeme dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový šestiválec, poskytující maximální výkon 390 kW a nejvyšší točivý moment 620 Nm. Jednotka spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou, nechybí pohon všech kol. SUV akceleruje z klidu na stovku za 3,8 sekundy a jede až 285 km/h.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

31. 10. 2022 10:26
Re: Moc, moc, moc
:no: :no: :no: