Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Yeti má dvě tváře

Diskuze (211)
Na konci roku k zákazníkům zamíří Škoda Yeti s vylepšeným vzhledem. Jednou z mnoha novinek bude městský a terénní design.

Škoda Yeti podle očekávání přijde o samostatná kruhová světla na přídi. Vzhled mladoboleslavského SUV se díky faceliftu přiblíží ostatním modelům – Rapidu, nové Octavii nebo faceliftovanému Superbu. Práve k posledně jmenovanému má přestavba předních partií asi nejblíže.

Nový design dává přednost horizontálním liniím, zdůrazňují to mimo jiné podélně orientované mlhovky nebo pásy diod pro denní svícení v hlavních světlech. Maska chladiče a tvar kapoty, nesoucí nové logo, také respektují aktuální designový směr Škody.

Záď nese trojúhelníkové prolisy na pátých dveřích, koncová světla budou nově svítit do světa zahranaceným céčkem ze světelných diod.

Městské provedení má kompletně lakovanou karoserii, zatímco „outdoorové“ si zachová nelakované části, které Yetimu dodávají drsnější vzhled. Designové změny dokreslují čtyři nové odstíny karoserie, nový tvar volantu nebo čtyři nové designy kol.

Yeti jako vůbec první Škoda dostane zadní parkovací kameru. Dále nabídku obohatí automatické parkování a bezklíčový vstup Kessy – tedy příplatky známé již z jiných modelů Škody. Nabídka motorů zůstává zachována, sahá od 1.2 TSI a 1.6 TDI o výkonu 77 kW až k 2.0 TDI se 125 kW. Tato vrcholná motorizace je nově dostupná v kombinaci pohonu všech kol a převodovky DSG. Novinkou je i nasazení převodovky DSG pro motor 1.6 TDI s pohonem předních kol.

Varianty s pohonem všech kol dostanou novou mezinápravovou spojku Haldex 5. generace, která debutovala letos na jaře ve Volkswagenu Golf.

Diskuze (211)
Avatar - PTS
16. 8. 2013 07:20
Re: Tu by se mohli učit
Z cesty jsi ty >:-[] Páč to tu je vlastní komentář a né reakce na toho podpůrce rušení mlhovek :-!
Avatar - RadisGT
15. 8. 2013 23:47
"Yeti jako vůbec první Škoda dostane zadní parkovací kameru"
OMG, tak to v roce 2013 k smíchu...
Avatar - vabis
15. 8. 2013 21:48
face není modla
Obecně faceliftům příliš neholduji. Rozbijí původní celistvou koncepci vzhledu auta. ... Zde byl nejhezčí původní prototyp bledě modrého Yetiho. Sériová verze už byla slabší. Po face zase o kousek níž ;-\

Jinak se v Yetim jezdí paradoxně celkem dobře. Na hlavu tam je místa dost. Přes podvozek z Oktávky (Tigy má z Passata) to i celkem péruje. Sedět to taky aj sedí. Nebýt krátkého zadního opěradla, tak by doslat palec nahoru ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
15. 8. 2013 18:32
Re: Tu by se mohli učit
no - ale ten je úplně od věci.. ten pán přece nemůže říct, že nacpat mlhovky z Passsata na Yetiho je sice v zásadě prasečina a je to vošklivý, ale je to levnější a lidi to stejně koupí - tak co.
;-)
15. 8. 2013 12:42
Re: 1.8 TSI
Yeti stojí i po faceliftu na staré platformě PQ35, nová verze motoru 1.8 TSI 132kW se dává jen do modelů s novou platformou MQB. Takže bych řekl, že nebude.