Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motoristický týden v Letňanech

Tomáš Zajíček
Diskuze (3)
Od čtvrtka 22. dubna do neděle 25. dubna 2004 bude Pražský veletržní areál Letňany patřit milovníkům automobilů a všeho, co se motorismu týká. Novou motoristickou sezónu zde zahájí hned tři motoristické akce.

Ve dnech 22. - 25. dubna 2004 se na Výstavišti PVA Letňany v Praze uskuteční tři motoristické výstavy:

8. PRAŽSKÉ MOTORISTICKÉ JARO 2004 - prezentační a prodejní výstava aautomobilů a příslušenství (22. 4. den pro odborníky)

4x4 OFF ROAD SHOW - 2. specializovaný veletrh terénních vozidel (22. 4. den pro odborníky)

KARAVAN EXPO - přehlídka karavanů a obytných automobilů a doplňků k cestování

Základní informace:



Organizátor: ABF, a .s.
Záštita: Ing. Miroslav Šimonovský,
ministr dopravy a spojů ČR
Vedoucí manažer projektu: Věra Voříšková
Manažer: Josef Klemenc
Celkový počet vystavovatelů: 124
Počet spoluvystavovatelů: 7
Celková výstavní plocha: 20 720 m2
Otevírací hodiny: čtvrtek 10.00 - 17.00 hod.
pátek - sobota 10.00 - 18.00 hod.
neděle 10.00 - 17.00 hod.
Vstupné: 120 Kč základní
50 Kč zlevněné
260 Kč rodinné
Doprava: zdarma bus č. 758 od metra B
Českomoravská a Vysočanská

Další informace: www. moto-jaro. cz; www. offroad-show. cz; www. karavan-expo. cz

Od čtvrtka 22. dubna do neděle 25. dubna 2004 bude Pražský veletržní areál Letňany patřit milovníkům automobilů a všeho, co se motorismu týká. Novou motoristickou sezónu zde zahájí hned tři motoristické akce.

Tradiční výstava 8. PRAŽSKÉ MOTORISTICKÉ JARO se zde představí s druhým ročníkem specializované výstavy terénních vozidel 4x4 OFF ROAD SHOW a premiérovou akcí zaměřenou na karavany a turistiku v přírodě s názvem KARAVAN EXPO. Akce tak společně opět vytvořily podmínky pro rozsáhlejší a bohatší jarní tradici "Motoristický týden v Letňanech", jehož cílem je umožnit vystavovatelům zkvalitnění nabídky a návštěvníkům příležitost seznámit se s kompletní motoristickou nabídkou v jednom termínu, na jednom místě a za jednotné vstupné.

8. PRAŽSKÉ MOTORISTICKÉ JARO 2004

Výstava Pražské motoristické jaro je stěžejní akcí Motoristického týdne v Letňanech a v letošním roce bude jednou z největších českých přehlídek automobilových novinek, komplexní jarní nabídky na českém trhu. Samotná akce představí jednotlivé značky osobních i nákladní automobilů a zúčastní se jí přední leadři automobilového průmyslu, kteří ve svých expozicích budou prezentovat to nejlepší, co lze v současnosti na automobilovém trhu nabídnout.

Osmého ročníku se zúčastní 84 vystavovatelů, 5 spoluvystavovatelů.

Celkem se představí 32 automobilových značek, 5 značek nákladních automobilů a 2 speciály. Širokou a pestrou paletu nabídky dotváří celá řada stánků s autodoplňky.

K vidění budou značky našich budoucích partnerů z Evropské Unie, jako například BMW, Citroen, Fiat, Opel, Peugeot, Renault, Saab nebo Volvo. Se špičkovými modely se však přijedou pochlubit též zástupci značek z mimoevropských zemí, jako Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Toyota ale i Daewoo atd. České barvy hájí tradičně značka Škoda, která má pro letošní rok připravenu oficiální českou výstavní premiéru nové Octavie.

Výstavní českou premiéru si též pro návštěvníky přichystala značka Mitsubishi se supersporťákem Lancer Evolution VIII.

K vidění budou ale i novinky letošního jara jako např BMW model X3, BMW 645ci coupé, Volvo S40, Volvo V50, Saab 9-3 Cabrio; Subaru Legacy, nový OPEL Astra, Fiat IDEA, Ranault Scenic Grand, Renault Cabrio Megane, Lamborghini Gallardo atd..

Z užitkových vozů se budou tradičně prezentovat značky : Iveco, Tatra, Renault, Daewoo Avia atd..

4x4 OFF ROAD SHOW

Po loňské úspěšné premiéře bude letošní 2. Veletrh 4x4 OFF ROAD SHOW opět velkým svátkem pro majitele a nadšence "offrouďáků". Představí se na ní nejen nové modely technických vozů a SUV vozů, ale i čím dál žádanější 4x4 onroad automobily čili silniční čtyřkolky. K vidění zde budou nejen terénní stroje vystavené, ale i v akci na umělých překážkách. Pro vystavovatele 4x4 OFF ROAD SHOW bude k dispozici předváděcí polygon, který bude obohacen o nové překážky, a umožní tak atraktivně představit jednotlivé modely v pohybu.

Součástí veletrhu je i prezentace firem, zabývající se úpravami těchto vozů nebo prodejem veškerého příslušenství, ochranných rámů, přídavných světel, různého obutí, zabezpečení apod.

Na ploše o rozloze 6118 m2 se prezentuje 26 vystavovatelů a 1 spoluvystavovatel. Ucelenou přehlídku terénních a SUV vozů na českém trhu zde tvoří 16 automobilových značek.

Přichystané novinky: Suzuki IGNIS, nebo INFINITI FX 45 – vyrábí japonská firma NFINITI v koprodukci s automobilkou NISSAN. Vozidlo SUV je především určeno pro Americký trh a do ČR jej dováží společnost SIMIX s.r.o.

Velcí příznivci OFF ROAD na výstavě naleznou i společnosti zabývající se používáním vozů 4x4, které budou prezentovat výpravy do terénu, expedice a jiné tzv. outdor programy. V připraveném bazaru si navíc zájemci na místě mohou vybrat auto případně své mohou nabídnout k prodeji.

Expozice KARAVAN EXPO

Tato „premiérová“ (na přání vystavovatelů byly karavany vyčleněny do samostatné výstavy) akce bude věnována karavanům, obytným automobilům a doplňkům, potřebným k cestování a turistice v přírodě. Její význam zvýrazňuje skutečnost, že se koná v předstihu před obdobím letních dovolených a zájemcům poskytne informace o všech novinkách z tohoto oboru.

Na ploše o rozloze 1120 m2 se prezentuje 7 vystavovatelů a 1 spoluvystavovatel.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Významnou a oblíbenou součástí Motoristického týdne v Letňanech je pro motoristické odborníky, jednotlivé návštěvníky i celé rodiny s dětmi rozsáhlý program doprovodných akcí.

Letošní rok byla snaha doprovodný program soustředit především na bezpečnost silničního provozu. Ve spolupráci s Policií ČR, Policií Hl.m Prahy, Ministerstvem dopravy, Zdravotnickou záchranou službou, Hasičskou záchranou službou, Besipem, ÚDI, společností ÚAMK atd. je připravená řada akcí k danému tématu.

Z odborných akcí k nejvýznamnějším patří odborný doprovodný program tématicky zaměřený na novinky týkající se řidičů a vozidel po vstupu ČR do EU s názvem: BESIP - POJIŠTĚNÍ - OCHRANA VOZIDEL který se uskuteční 22. 4. od 13.00 hod. v PVA Letňany.

Pro žáky středních škol je na pátek 23. 4. Připraven seminář na téma: bezpečnostní pásy , řízení pod vlivem alkoholu a drog.

V průběhu výstavních dnů se též odehraje semifinále pražského regionu 10. ročníku celostátní odborné soutěže Automechanik Junior 2004. Návštěvníci tak mají příležitost na vlastní oči sledovat praktickou část soutěže učňů učebního oboru automechanik.

Společně s ÚAMK ČR je pro návštěvníky připraven naučný doprovodný program jako například: Simulátor nárazu - účinnost bezpečnostních pásů při nárazu vozidla a Škola bezpečné jízdy. Ve spolupráci s BESIP budou pořádány soutěže v testech bezpečnosti silničního provozu o ceny pro předškoláky, školáky, ale i dospělé. Dále dopravní výchova mládeže na PC. Dopravní hřiště připravené s pražskou Policií, která malým úspěšným řidičům bude vydávat dětský řidičský průkaz. Nebudou chybět ani ukázky vyprošťování zraněných z havarovaného vozidla.

Pro malé návštěvníky je připravena dráha o rozloze 200 m2 s názvem DINO TOUR, kde budou ti nejmladší mít možnost si zazávodit na malé benzinové čtyřkolce.

V doprovodném programu se nezapomíná ani na děti z Dětských domovů. Na páteční dopoledne je připraven první ročník projektu „Dětská Barum rally 2004 – Děti a bezpečnost silničního provozu“ a je určen dětem z Dětského domova v Praze – Počernicích a Klánovicích. Akci připravily firmy ABF, a.s. a ÚAMK ve spolupráci s Besipem, Městskou policií hlavního města Prahy, Zdravotnickou záchrannou službou a společností Barum Centrum Praha. V pátek 23. 4. době od 9:30 do 12:30 hodin se v Praze-Letňanech a okolí uskuteční volný závod deseti posádek osobních automobilů. Posádku bude tvořit řidič vozidla s řidičským oprávněním skupiny B a tři spolujezdci – děti do 15 let. Spolujezdec na předním sedadle vedle řidiče musí být starší dvanácti let. Kromě zábavy pro děti, které nemají vlastní rodinu a jsou v péči vychovatelů dětských domovů (pro většinu z nich to bude první svezení v autě), je hlavním posláním tohoto závodu především poučení o pravidlech a bezpečnosti silničního provozu.

Na sobotní den je ve spolupráci s GM Agenturou připraven TUNINGOVÝ SRAZ a na neděli 25. 4. jak již i v minulých letech bylo tradicí přehlídka veteránů.

Přehlídka historických vozidel se uskuteční v návaznosti na akci Hvězdicová jízda 100 let Autoklubu České republiky(23. –24. 4. 2004) , kdy vozidla z tohoto závodu budou vystaveny v neděli 25. 4. Od 10.00 hod. v PVA.

Mezi lahůdky zcela jistě bude patřit představení závodního vozu F1 West McLaren Mercedes. Nebudou chybět ani autogramiády a soutěže u kterých návštěvníci mají možnost získat hodnotné ceny , autokosmetiku nebo například auto roku MAZDA 3 s plnou nádrží na víkend.

Již několik týdnů před veletrhem odstartovala velká soutěž se společnostíVelvana o autokosmetiku a vstupenky na veletrh.

Bezpečně do školy – je soutěž ZŠ o nejkrásnější výkres, nejlepší výkresy budou k vidění v areálu.

Zcela novu akcí bude doprovodný program SHOW ROOM LADY zaměřený na všechno kolem krásy žen.

24. - 25. 4. 2004

SHOW ROOM LADY

Jedná se o projekt zcela ojedinělý, jak pojetím, tak i obsahem. Jak už samotný název naznačuje, je určen především pro příslušnice něžného pohlaví. Na první pohled je „ Pražské motoristické jaro “ zaměřeno spíše na mužskou část populace, přestože mezi nadšené motoristy patří i jisté procento žen, není jich rozhodně převaha.

Výstava má však uspokojit široké spektrum zájmů nejen na profesní bázi, ale zároveň být zajímavou zábavou pro víkendové rodinné akce. A zatímco zájem tatínků a ratolestí bude patřit spíš motorovým hračkám, žena zde nalezne tipy a náměty na rozvoj svého půvabu a budou jí představeny kosmetické novinky roku 2004.

Po celé dva dny (24.4.sobota a 25.4.neděle) se budou na hlavním pódiu střídat přední kadeřníci, módní přehlídky, kosmetická studia i odborníci na vnitřní krásu a zdraví. V rámci prezentace salonů je dále možnost bezplatné konzultace a poradenství ze všech těchto oborů, až po případnou změnu image.

Protože tento doprovodný program je přichystaný v rámci velkého motoristického svátku, nezapomněli jsme v něm ani na automobilismus. Pouze pro ženy jsou zde na venkovní ploše přichystané cvičné jízdy. Pod zkušeným vedením 1. Českého automotoklubu žen Praha, si budete moci vyzkoušet jízdu v „ nákupní tašce “ , ve střední třídě, či si troufnout na terénní vůz.

Tomáš Zajíček
Diskuze (3)