Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Le Mans Classic míří BMW M1 z roku 1981. Včetně původní posádky

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Jeden z původních členů posádky přitom již brzy oslaví osmdesáté narozeniny.

Automobilka BMW se vrací na závod Le Mans Classic, kde se naposledy objevila v roce 2014. Na slavný okruh Circuit de La Sarthe vyrazí vůz BMW M1 Group 4 v ikonické livreji „Munchener Wirtshaus“, v jeho kabině se navíc objeví původní posádka: princ Leopold Bavorský, Christian Danner a Peter Oberndorfer.

BMW na Le Mans Classic po 9 letech. S vozem BMW M1 Group 4

Všichni tři jezdci se přitom nedávno setkali v mnichovské restauraci a následně společně vytvořili moderní verzi společné fotografie, která vznikla již v roce 1981 na propagaci zapojení automobilky do závodů Le Mans. Stejně jako před 42 lety přitom tým oblékl typický bavorský kroj a nechybí ani přípitek s pivem. Nealkoholickým.

Video se připravuje ...

"Moc se těším, až budu moci po 42 letech opět řídit BMW M1 Group 4 ve zbarvení "Münchener Wirtshaus" v Le Mans," řekl Jeho Výsost princ Leopold Bavorský, který za pár dnů oslaví již osmdesáté narozeniny. "Jsem obzvlášť hrdý na to, že jsou tu se mnou moji přátelé Christian Danner a Peter Oberndorfer, takže se můžeme velmi výjimečným způsobem vrátit v čase."

S kultovním polepem Münchener Wirtshaus

Legendárně zbarvené BMW M1 na trati přitom nebude jediný mnichovský skvost v Le Mans. BMW Group Classic totiž plánuje také výstavu v muzeu 24 Hours of Le Mans. Zde by se měl objevit například model BMW V12 LMR, který v roce 1999 dosáhl celkového vítězství, vůz BMW 3.0 CSL z roku 1975, první BMW Art Car (který vytvořil Alexander Calder) nebo Jeff Koons BMW M3 GT2 Art Car z roku 2010.

Kromě týmu automobilky se navíc očekává účast zhruba 20 dalších jezdců, kteří vyrazí na trať Le Mans Classic oslavovat sté výročí jednoho z nejslavnějších vytrvalostních závodů na světě. Letošní ročník Le Mans Classic se bude konat v termínu 29. června až 2. července.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
19. 6. 2023 10:06
Le Mans Classic
by asi stálo za to vidieť a počuť aspoň raz za život.
Všetko sú to autá mojeho mládí.