Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejmenší Brabus se ukáže v Ženevě

Nadim Eid
Diskuze (3)
Světovou premiéru v Ženevě připravuje také německý Brabus se svým malým modelem smart fortwo Brabus. Brabus jej zde chce předvést hned ve dvou posílených variantách s vylepšenými jízdními vlastnostmi a nízkými emisemi CO2.

První z dvojice smart fortwo Brabus je naladěn na 78 kW s točivým momentem 140 Nm, což na přeplňovaný tříválec o objemu 1 l je pořádný kus výkonu. Tyto hodnoty kombinované s nízkou hmotností (770 kg) znamenají v praxi zrychlení z 0 na 100 km/h pod deset sekund a maximální rychlost elektronicky omezenou na 155 km/h.

Exteriér se nese ve znamení velkých kol Monoblok VI z lehkých slitin, navíc jsou ve výbavě také mlhové světlomety, sportovní výfuk a také podvozek snížený o 15 mm. V interiéru najdeme loga Brabus téměř všude. Vyraženo je na řadicí páce, madlu ruční brzdy, otáčkoměru a sedadlech.

Druhý z dvojice smart fortwo Brabus Xclusive vyjadřuje kombinaci sportovní jízdy a luxusu. Na malém Brabusu Xclusive je na první pohled vidět originální detail v podobě tónovaných krycích skel předních světlometů. Obut je jako první model do kol Monoblok VI a opatřen spojlery na prazích a obou náraznících. Uvnitř si zaručeně přijdou na své milovníci pravé kůže. Jsou jí potažená vyhřívaná sedadla, tříramenný volant a palubní deska. Z dalších standardně dodávaných doplňků můžeme jmenovat například velurové koberečky nebo hlavových a bočních airbagů.

Oba malé Brabusy se dočkají svých zákazníků na podzim, za cenu, kterou DaimlerChrysler zveřejní v polovině letošního roku.

Nadim Eid
Diskuze (3)